Blass prozrazuje tajemství Googlu. Toto je smartphone Pixel a nový Chromecast

Google za týden představí dvojici smartphonů Pixel, které naváží na legendární řadu Nexus. Evan Blass však už teď zveřejnil alespoň čelní pohled na menší z novinek.

Klepněte pro větší obrázek
Google Pixel. To je ten menší z dvojice smartphonů, které má Google představit za týden. (obr.: Blass & VentureBeats)

Blass přidává také základní specifikaci:

  • výrobce: HTC
  • kódové označení: Sailfish
  • displej: 5", rozlišení 1920 × 1080 pixelů
  • procesor: 4 jádra, 2 GHz, 64-bit,
  • paměť: 4 GB RAM, 32 GB flash
  • baterie: 2 770 mAh
  • fotoaparát: 12 MPx a 8 MPx vepředu
  • další: 3,5mm sluchátkový konektor, USB-C, čtečka otisků prstů,

Specifikace modelu Pixel XL se liší pouze v několika bodech: displej má úhlopříčku 5,5" a rozlišení QHD (1 440 × 2 560 pixelů), kapacita baterie vyskočila na 3 450mAh.

Smutnou zprávou je cena, která podle stejného zdroje u menšího modelu začne na 649 dolarech, což je více, než stál jakýkoliv Nexus v minulosti. Pokud přidáme daň a přepočítáme na koruny, jsme někde kolem 20 tisíc…

Podle indicií to vypadá, že Google akci přikládá velký význam a je otázkou, co dalšího kromě Pixelů uvidíme. Spekuluje se o systému Andromeda, který má spojit Android a Chrome OS. O fous jistější je premiéra nového Chromecastu, jehož hlavní novinkou je podpora videa ve 4K rozlišení. Blass dokonce přidává obrázek:

Klepněte pro větší obrázek
Má se jmenovat Chromecast Ultra. Všimněte si, že i zde chybí původní logo Chromecast a nahrazuje jej googlovské „G“. Podobně jako to má být na Pixelech (obr.: Blass & VentureBeats)

Ale ani Chromecastem to neskončí. Spekuluje se o VR brýlích (platforma DayDream), Wi-Fi routeru, zařízení Google Home, které bude naslouchat a plnit hlasové povely uživatele pomocí umělé inteligence Google Assistant.

Diskuze (29) Další článek: Soutěž: Sbírej Mi body a vyhraj zájezd do Hongkongu (nebo 20 dalších cen)

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , Google Pixel, SMA, Chrom, Chromecast Ultra, Velký význam, Kódové označení, Pro +, Google Chrome, Nov, První možnost, Tajemství, Chrome, Čelní pohled, Google Chromecast,