Absence Notu 7 na trhu znamená pro Samsung pozastavení některých aktivit

Pro Samsung znamená stažení Notu 7 z trhu, nejen nemalou finanční zátěž, ale také druhotné problémy v podobě pozastavení některých slibně rozvíjejících se projektů. Podle jihokorejksých analytiků bude mít absence tohoto telefonu na trhu pro Samsung dopady v oblasti biometrie, finančníctví a s ním spojených technologií, bezpečnosti, cloudových úložišť a dokonce zasáhne i segment elektrických automobilů.

R&D (Research and Development) oddělení Samsungu tedy bude muset zastavit hned několik rozjetých projektů. A to i přesto, že loni do výzkumu a vývoje investovala 14 miliard dolarů, což Samsung řadí na druhé místo hned za koncern VW. Pozastaveny tedy budou zejména návazné služby na skener očí, které byly plánovány pro Jižní Koreu. Skener oční duhovky měl totiž sloužit k autorizaci bankovních transakcí a plateb skrze Samsung Pay (tzv. Samsung Pass). 

Divize Samsung SDI měla dále vyrábět baterie pro elektrická auta a po problémech s akumulátory pro Note 7 byla tato aktivita pozastavena. Pozastaven byl také vývoj aplikace Samsung Cloud, stejně tak jako režim Samsung KNOX se Zabezpečenou složkou. Jako ideálním doplněkem Notu 7 pak byly cíleny hodinky Gear S3, jejichž datum zahájení prodeje je v tuto chvíli neznámé.

Nastálá situace snad „nevadí“ jen nové generaci brýlí Gear VR. Černá varianta brýlí Gear VR má v základním balení i konektor microUSB, takže je zpětně kompatibilní i se staršími Samsungy. Možná i proto brýle z předobjednávek zůstávají dřívějším majitelům Notu 7 jako kompenzace za problémy, a nemusejí se tedy vracet.

Analytici se shodují, že Samsung může „z bryndy“ vytáhnout projekt, který dá zapomenout na nepovedené baterie. Největším želízkem v ohni může být skladatelný smartphone, který je podle spekulací plánován právě na příští rok. A Samsung už by s jeho uvedením neměl moc otálet.

Via BusinessKorea

Diskuze (2) Další článek: T-Mobile odstartoval mobilní vánoce. Za dobití Twistu dostanete plyšáka

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Pro +, Sam, Aktivita, Skladatel, Vývoj aplikace, Absence, Rozjetý projekt, Akt, Elektrický automobil, Bezpečnostní pokyn, Kompenzace, BusinessKorea, Pozastavení, Trh, Černá varianta, Samsun