Alcatel to s Windows 10 Mobile zkouší dál. Do Evropy přiveze smartphone s platformou Microsoftu

Alcatel je značka, která určitě nejde s davem. Jako jedna z mála stále vyrábí „hloupé“ tlačítkové mobily a na rozdíl od větších konkurentů stále zcela nezanevřela ani na systém Windows 10 Mobile, který už dnes se svým mizivým tržním podílem vystupuje spíše v pozici alternativní „indie“ platformy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na podzim čínská společnost uvedla ve spolupráci s americkým T-Mobilem na tamním trhu variantu smartphonu Alcatel Idol 4S postavenou na Windows 10 Mobile. Základ výbavy a design je stejný s androidovou verzí, obě mutace se ale v několika parametrech liší (rozlišení displeje, čtečka, paměť, procesor).

Nyní se tato windowsová verze dostane i do Evropy. Alcatel to oznámil na svém twitterovém účtu ve Francii, kde má firma z historických důvodů svoje evropské ústředí. S novinkou se zatím počítá s jistotou pro tamní trh, další země v EU firma teprve upřesní.

Diskuze (57) Další článek: HTC nespí. Krátce po Novém roce představí „něco pro nás“

Témata článku: Alcatel, Microsoft, , , , , Alcatel Idol 4s, Mobil, MOBI, Win, Wind, Mic, Plát, Smartphone, PLA, SMA, Micro, Windows!, Americký T-mobile