Alcatel vyrobí už třetí klon svého Idolu 4s. Tentokrát pro BlackBerry

Z Alcatelu (resp. vlastnické společnosti TCL) se stává čím dál významnější ODM výrobce smartphonů pro jiné značky. Kromě toho, že firma vyrábí modely pod vlastní značkou, stala se také téměř výhradním dodavatelem hardwaru pro operátorskou skupinu Vodafone Group a nově také BlackBerry, které si v rámci úspor nechává hardware vyrábět externími dodavateli.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
BlackBerry DTEK60 bylo v Číně certifikováno jako TCL 950 (foto: AndroidPolice.com)

A právě pro BlackBerry vyrobí Alcatel v pořadí už druhý model a celkově třetí smartphone s Androidem – BlackBerry DTEK60. Vyplývá to z informací zveřejněných čínským státním certifikátorem TENAA. Půjde už o třetí modifikaci smartphonu Alcatel Idol 4s, který se s mírnými obměnami prodává také jako Vodafone Smart 7 Platinum (oba jsou dostupné i na našem trhu). Varianta pro BlackBerry dostane opět trochu pozměněný design, ale základ se zaoblenými liniemi, prvky kovu a skla, zůstane stejný.

Stejně jako verze pro Vodafone bude přítomna čtečka otisků na zádech. BlackBerry dostane silnější procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB RAM a fotoaparát s větším rozlišením 21 Mpx. Zbylá výbava včetně 5,5palcového QHD (2K) AMOLED displeje by měla zůstat stejná. Kanadská firma by měla novinku představit ještě do konce letošního roku.

Diskuze (7) Další článek: Elephone S7: shoda náhod nebo obšlehnutý Galaxy S7 od A do Z?

Témata článku: Alcatel, Blackberry, , , , , , Alcatel Idol 4s, Blackberry DTEK60, Vodafone Smart, Black, Druhý model, Výhradní dodavatel, Klon, Obměna, Vodafone Group, Zbylá výbava, Kanadská firma, Pro +,