Android 7.1.1 už není jen pro Pixely. Kdo se může těšit na nové funkce?

Android 7.1 je jen pro smartphony Pixel, ale verze 7.1.1 se dostane i na další stroje: Nexus 6, 5X, 6P, 9, Pixel, Pixel XL, Nexus Player a Pixel C. Software je také dostupný výrobcům smartphonů, kteří na něm mohou založit své mutace Androidu. Co konkrétně uživatelé dostanou?

Skvělá je zejména možnost podržet prst na ikoně aplikace, čímž se rozbalí základní nabídka. Urychlíte tak poslání zprávy nejčastěji používaným kontaktům, navigaci domů či do práce apod. Apple na to potřebuje hardwarovou technologii (3D Touch), na Androidu to velmi dobře funguje i bez ní.

Klepněte pro větší obrázek
To nejužitečnější z nového Androidu v jediném screenshotu.
Klepněte pro větší obrázek
Pak už jen kosmetické a méně viditelné systémové záležitosti. „Obrázková klávesnice“ umožní vkládat obrázky a pohyblivé GIFy, aniž by bylo třeba opustit prostředí aplikací.

Rozroste se i řada emoji/emotikonů/smajlíků (s důrazem na ženské pracovní profese).

Google bude aktualizace na Android 7.1.1 vypouštět postupně v příštích týdnech. Pokud chcete postup urychlit, zapojte se do programu Android Beta a stahujte hned.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tak vypadá Android 7.1 v Pixelu. Některé jeho funkce se na další zařízení nedostanou, Google je nechá jako exkluzivní lákadlo na Pixely.
Diskuze (13) Další článek: Ukradl tisíce iPhonů přímo u zdroje. Teď mu hrozí 10 let vězení

Témata článku: Google, , , , Google Pixel, Motorola Nexus 6, Motorola Nexus 6 64GB, Nen, Pro +, Funkce, #Android, Emotikon, Smajlík, Poslání, Nexus Player, F +, Základní nabídka, Nov, Android Beta,