Android Auto: Google ukázal několik displejů

Google v červnu na konferenci I/O představil platformu Android Auto, uvolnil SDK pro vývojáře a pochlubil se spoluprací se 40 automobilkami. Teď, snad aby se nezdálo, že se nic neděje, Google zveřejnil sadu screenshotů, která přibližuje, jak bude Android Auto fungovat.

Nečekejte nic mimozemsky odlišného, klasický Android je vidět v designu systému i v používaných službách. Kompletně nový je ale způsob práce. Vše je zjednodušené, ovládací prvky jsou velké, systém je přizpůsobený pro ovládání hlasem. Zkrátka tak, aby byl řidič co nejméně rušený od řízení, přitom aby měl k dispozici všechny funkce důležité pro řízení.

Klepněte pro větší obrázek
Výchozí launcher.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Palubní deska a auto vyžadují specifické chování, tohle je například rozdíl mezi stejnou obrazovkou ve dne a v noci, kdy by svétlé barvy rušily řidiče. 
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Po grafické stránce je možné aplikace libovolně upravovat a přidávat k nim nová tlačítka a zkratky.

Co je Android Auto

Není to samostatný přístroj, který by automobilky integrovaly do palubní desky svých vozů. Je to jakási příprava, která čeká na připojení smartphonu s Androidem. Z něj se veškeré dění přenese na palubní displej. Výhodou je, že nebude nutné čekat, až automobilka aktualizuje palubní systém svého dávno zapomenutého auta (protože už má nový model). Nové funkce se do Androidu Auto dostanou skrze telefon, aktualizace jeho systému a nové aplikace.

Klepněte pro větší obrázek 
Současný seznam partnerů projektu z webu OpenAutoAlliance.net 

Systém je ovládaný hlasem, stačí stisknout tlačítko na volantu. Google se při vývoji držel hesla „Stejně to za jízdy děláte, my vám to umožníme dělat bezpečněji.“ Aplikace se zaměřují na vyhledávání, mapy, navigaci a komunikaci. 

Diskuze (7) Další článek: Na evropských letech už nebude nutné vypínat mobilní telefony

Témata článku: Google, , , , ? Displej, Displej, Auto, Google +, Úkaz, Palubní deska, #Android,