Apple AirPods: Sci-fi sluchátka nacpaná technologií kazí snad jen cena

  • AirPods jsou chytrá, bezdrátová sluchátka od Applu
  • Díky infračervenému senzoru hrají pouze, když je nosíte v uchu
  • Na baterii vydrží hrát až 5 hodin, nabíjejí se v elegantním pouzdře

AirPods jsou pecková bezdrátová sluchátka, která svým designem vychází z drátových EarPods, takže by měla být v uchu i stejně pohodlná. Dovnitř se však musela vměstnat baterie, antény nebo nový čip Apple W1, který se stará o konektivitu, zvuk a úsporný provoz. Stejný čip mimochodem dostane i nová řada bezdrátových sluchátek Beats.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sluchátka vzhledově vychází z drátových Apple EarPods.

Díky zabudovanému akcelerometru můžete dvojitým poklepáním do sluchátka vyvolat Siri, která zvládne přepínat skladby, zvýšit hlasitost či vytočit číslo, a to bez nutnosti vyndávat iPhone z kapsy. Akcelerometr pro změnu pozná, kdy mluvíte a následně díky dvěma mikrofonům zaměří váš hlas a odfiltruje hluk z okolí.

Klepněte pro větší obrázek
Rozbor sluchátek zevnitř

Další výhodou je přítomnost infračerveného senzoru, díky kterému poznají, zda je sluchátko nasazené v uchu. Jakmile některé sluchátko z ucha vyndáte, automaticky přestane hrát, aby šetřilo baterii. Když ho vložíte zpět do ucha, začne automaticky znovu hrát. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sluchátka se nabijí vložením do speciálního pouzdra.

Sluchátka mohou být naráz připojena k více zařízením, přepínaní mezi nimi je přitom elegantní a rychlé. Stačí na daném přístroji vybrat sluchátka AirPods a spustit hudbu. K tomu však vyžadují zařízení s operačním systémem watchOS 3, iOS 10 či macOS Sierra.

Klepněte pro větší obrázek
Takto jednoduše se AirPods propojí s iPhonem

Navzdory malé velikosti vydrží až pět hodin reprodukce, poté je stačí vložit do přenosného pouzdra, kde se za 15 minut nabijí až na 3 hodiny poslechu. Pouzdro se nabíjí skrze Lightning konektor. Celé to kazí cena: 4 990 Kč. Dostupné u nás budou už v říjnu.

Diskuze (104) Další článek: Hodinky Samsung Gear S3 brzy dostanou navigaci Here We Go

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone SE, Air, APP, #Apple, F +, Apple AirPods, Sierra, Lightning konektor, EarPods, Sluch,