Asus Travelair AC: Fotocentrála pro pět smartphonů i klasické foťáky

Asus začíná nabízet bezdrátový flash disk Travelair AC, který slouží k zálohování dat ze smartphonu/tabletu či streamování videa opačným směrem. Obě zařízení se propojí přes Wi-Fi, k dispozici jsou dvě pásma (2,4 GHz a 5 GHz) a díky podpoře standardu 802.11ac mohou data létat až třikrát vyšší rychlostí, než dovolí obdobná zařízení na standardu 802.11n.

Komunikaci obstará aplikace Asus AiDrive (Android, Apple iOS, Kindle), v ní lze nastavit automatickou zálohu jednotlivých složek, nebo prohlížet obsah uložený na externím disku, případně na SD kartě vložené ve slotu, kterým je disk vybavený. K zařízení je možné připojit až pět smartphonů naráz (pří streamování jsou to tři) a navíc umí zálohovat i z SD karty, takže poslouží také klasickým fotoaparátům. Baterie vystačí na 10 hodin provozu, což vystačí na zálohování fotek a videí i z delší dovolené

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Mobil s diskem můžete spárovat přes NFC, takže není potřeba zadávat heslo k Wi-Fi. Rozměry zařízení jsou 86 × 86 × 21 mm a hmotnost 120 g.

Travelair AC se dokáže připojit k libovolné Wi-Fi síti a sdílet svoje internetové připojení s připojenými mobilními zařízeními. Díky tomu získáte přístup ke svému uloženému obsahu a zároveň budete mít i přístup k internetu.

Kapacita disku Asus Travelair AC je 32 GB, což na poměry zálohovacích jednotek není mnoho. Cena zní 1 599 Kč.

Váš názor Další článek: Představení notebooku Xiaomi se blíží, měl by dorazit už v červenci

Témata článku: Asus, , , Foťák, Travel, SMA, Foto, Opačný směr, Pro +, F +, Připojený mobil, Klasický fotoaparát,