BlackBerry DTEK70 s klávesnicí zná datum premiéry. V Barceloně předběhne ostatní značky

Připravovaný smartphone BlackBerry s mechanickou klávesnicí je už dobrého půl roku veřejným tajemstvím. Sama kanadská společnost novinku dokonce prezentovala na nedávném veletrhu CES v Las Vegas s tím, že specifikace na vystaveném prototypu ještě nemusí být definitivní a odhalen nebyl ani název zařízení. Všeobecně se spekuluje o BlackBerry DTEK70.

Smartphone po hardwarové stránce vyrábí čínské TCL (mj. vlastník značky Alcatel), BlackBerry přidá nadstandardní zabezpečení Androidu a několik vlastních aplikací. Firma na svém twitterovém účtu uvedla datum, kdy novinku představí. Stane se tak dva dny před startem veletrhu MWC 2017 v Barceloně, tzn. 25. února.

A na jaké parametry se můžeme téměř už s jistotou těšit? Dotykový displej s Full HD rozlišením, procesor Qualcomm Snapdragon 625, 3 GB RAM, 32 GB vnitřního úložiště, USB-C konektor, hardwarová klávesnice fungující jako touchpad s integrovanou čtečkou otisků do mezerníku. Samotné BlackBerry sice na MWC nevystavuje, vzhledem k partnerství s TCL ale očekáváme novinku právě na stánku čínské firmy.

Diskuze (4) Další článek: Samsung přidá tisícovkový poukaz při předobjednání nových „Áček“

Témata článku: Blackberry, , , , , , , , Datum, Kanadská společnost, Připravovaný smartphone, Bar, Smartphonový byznys, DTEK, Čínské tcl, Premier, Hardwarová klávesnice, Premiér, Black, Mezerník, Smartphone BlackBerry, Pře, Datum premiéry