Brýle ION: jednoduchá a levná variace na Google Glass

Ne každý na sebe chce upozorňovat a nosit sci-fi brýle Google Glass. ION vypadají docela normálně, přitom umí upozornit na dění ve smartphonu.

Chytré brýle jsou pro mnohé až příliš velké sci-fi na běžné použití. Právě na tuto skupinu míří španělští vývojáři se svými ION. Bude o ně na trhu zájem? Nové projekty velmi často využívají crowdfundingové služby a nejinak tomu je u IONu. Konečná částka pro úspěšné rozjetí výroby byla stanovena na 60 000 dolarů (zhruba 1,1 milionu korun), už se ji povedlo vybrat, takže příchod brýlí na trh by měl být jen otázkou času.

Klepněte pro větší obrázek
Klasický design se špetkou nových technologií, takové jsou (budou) chytřejší brýle ION

A o čem to tedy celé je? O „chytřejších“ brýlích propojitelných s telefony platforem iOS a Android, které vás dokážou upozornit na příchozí událost (SMS, hovor), blížící se schůzku (kalendář), umí bezdrátově ovládat pomocí telefon v různých situacích (hudba, sejmutí fotografie, spuštění nahrávky zvuku, atd.) a dokážou být také zpětně lokalizovány pomocí telefonu, či tabletu. Místo displeje u Google Glass je u ION jen jednoduchá notifikační dioda, což se pozitivně projeví také na výdrži. Brýle od Googlu vydrží jen pár hodin, zato ION na jedno nabití zvládnou týden.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vestavěná notifikační LED, ovládací prvky a dobíjecí microUSB konektor

Proč ale složitě vypisovat všechny funkcionality, když se na ně můžeme podívat v hezkém produktovém videu.

„Chytřejší“ brýle ION budou, v případě úspěchu, dostupné ve třech variantách. První jsou klasické obroučky bez skel, dále v provedení slunečních brýlí a v neposlední řadě také jako modré zrcadlové brýle.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Barvu notifikace přiřadíte jednoduše jednotlivým událostem. „Střeva“ brýlí jsou tak jednoduchá, jak jen být mohou

Varianta brýlí odpovídá jejich ceně, brýle bez skel pořídíte za 89 dolarů (1 660 Kč), sluneční vyjdou na 99 dolarů (1 850 Kč) stejně jako zrcadlové a kombinace dvou předchozích jmenovaných vyjde na 109 dolarů (2030 Kč).

Diskuze (11) Další článek: Apple iPhone 5s: silák s citem pro dotyk [recenze]

Témata článku: Google, , , , , , Klasický design, Variace, Var, Google Glass, Dobíjecí microusb, Glass, Google +, Příchozí událost