Bude Nokia „androidí Apple“? První nový model Nokia 6 se prý vyprodal za minutu

Apple dodnes platí za nejúspěšnějšího výrobce smartphonů, byť nikdy nebyl jedničkou podle počtu prodaných kusů. Na podobnou pozici by se mohla znovu vrátit Nokia, která si mobilního výsluní užívala do roku 2012, kdy ji z trůnu sesadil Samsung.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Nokia sice už sama za výrobu smartphonů nezodpovídá, ale jiné finské firmě HMD Global propůjčuje své stále velmi cenné jméno a dohlíží, zda je s ním náležitě nakládáno. Posledním chytrým telefonem v Česku prodávaným pod značkou Nokia byl v roce 2014 model Lumia 530. Od verze Lumia 535 už převzal otěže Microsoft.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V týdnu se objevily spekulace, že jeden z dalších modelů, Nokia P1, bude jen přeznačený Sharp Aquos Xx3 (foto: phonearena.com)

Finská značka se do byznysu vrátila uvedením Nokie 6 letos v lednu. Jde však o model určený pouze pro čínský trh. Podle portálu Nokiapoweruser.com se předběžně registrovalo milion zájemců o tento smartphone střední třídy a při spuštění prodeje v e-shopu čínského distributora bylo do minuty vyprodáno. Vypadá to, že zákazníci na finskou legendu stále slyší.

Čínská Nokia 6 nabízí 5,5palcový Full HD displej, procesor Snapdragon 430, 4 GB RAM, 64 vnitřního úložiště, 16Mpx hlavní fotoaparát. HMD Global jej prodává za 1 700 jüanů (cca 6 300 Kč bez daně). Globální modely má firma představit na únorovém veletrhu MWC 2017 v Barceloně.

Diskuze (20) Další článek: O2 odstraňuje problémy na 3G síti. Část zákazníků v Praze a středních Čechách nemá signál

Témata článku: Nokia, , , , #Android, Nov, #Apple, Porušování, NokiaPowerUser, Min, Mode, Otěž, Nový mód, Tlačítková nokia, Výsluní, Finská značka, Nejúspěšnější výrobce, Nový model, APP, Spuštění prodeje, Globální model, Model