Bude nový miniaturní SSD disk od Samsungu určen i pro smartphony?

Samsung před několika dny oficiálně zahájil výrobu 512GB BGA NVMe SSD disku, který je oproti běžným 2,5" SATA SSD diskům stokrát menší, co do objemu. Nový paměťový modul má rozměry 20 × 16 × 1,5 mm a váží jeden gram, to z něj dělá ideální paměť pro potřeby kompaktních zařízení, u nichž je potřeba velká miniaturizace komponent.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung zahájil masovou výrobu miniaturního SSD čipu, který by se jednou mohl objevit i u smartphonů a tabletů. Velikostně se čip blíží poštovní známce

Samozřejmě máme na mysli smartphony a tablety, ovšem Samsung s miniaturním SSD diskem primárně cílí na oblast prémiových ultrabooků, tedy na segment, který již na našem trhu jihokorejci nenabízí. Ovšem na MVMe SSD disku je vidět, jakým směrem se mohou mobilní paměti ubírat. A pokud byly dříve u SSD disků problémy s rozměry, v budoucnosti by jejich integraci do smartphonů a tabletů nemělo bránit nic výrazného.

Klepněte pro větší obrázek
Nový MVMe SSD disk je skutečně malý...

Nový SSD čip má rychlost zápisu až 1 500 MB/s a rychlost čtení až 900 MB/s. Samsung jej bude vyrábět v kapacitách 128 GB, 256 GB a 512 GB, na trh se čip dostane již v průběhu června.

Via Samsung News

Diskuze (17) Další článek: Lenovo uvádí do prodeje dostupné kovové smartphony K5 a K5 Plus

Témata článku: Samsung, , , , , Mobilní paměť, Mini, Miniaturizace, Disk, SMA, Sam, SSD disk, Kompaktní zařízení, Mini +, Pro +, SATA, Paměťový modul, Nov, Min, Samsun,