Bývalí zaměstnanci Huawei vynášeli informace do Coolpadu. Teď tam pracují (než je možná zavřou)

V Číně si s právy v oblasti duševního vlastnictví a patenty nikdy moc hlavu nedělali a zejména ve vztahu k zahraničním firmám považovali například okopírování designu iPhonu jako poctu Applu. I tamní firmy už ale začínají uzrávat do podoby řízení v duchu západních společností a nenechají si nic líbit.

Klepněte pro větší obrázek
Že Coolpad Max vypadá, jak kdyby ho vyrobilo Huawei, může být jen náhoda. Jisté je, že se tyhle dvě čínské značky nemají moc v lásce.

Čínská smartphonová jednička Huawei obvinila šest svých bývalých zaměstnanců z vynášení citlivých informací a obchodních tajemství do jiných čínských firem LeEco a Coolpad, které v globálním měřítku zatím nemají tak velký význam a určitě by se jim líbilo dosáhnout pozice, jakou má Huawei (aktuálně třetí největší světový výrobce smartphonů). Informoval o tom portál Android Authority.

Čínské úřady v současnosti všech šest obviněných vyslýchají. Zároveň už pracují přímo pro Coolpad, jenž je dceřinou společností LeEca. Zřejmě materiály, které vynesli, byly firmě k užitku... Coolpad své zaměstnance hájí s tím, že obvinění se týkají patentů, na kterých Coolpad pracoval ještě před příchodem podařené šestice. Už dříve do Coolpadu jako nový šéf přišel bývalý prezident Honoru (značky Huawei) Liu Jiangfend. Ten časovou podobnost označil jako shodu náhod.

Diskuze (4) Další článek: I přes gigantický průšvih s hořícími bateriemi Samsung zaznamenal rekordní čtvrtletí

Témata článku: Coolpad, Honor, Huawei, , , , , Velká trojka, Bývalý prezident, Informace, Velký význam, TED, Duševní vlastnictví, Authority, #Huawei, Obchodní tajemství, Cool, Zaměstnanci, Info, Smartphonová jednička, Světový výrobce, Mobilní technologie