Casio má první hodinky s Androidem Wear 2. Mají dva displeje a armádní certifikát

  • Design je inspirován oblíbenou řadu G-Shock
  • V monochromatickém režimu výdrž až jeden měsíc
  • Hodinky umožní ukládání offline map do vnitřní paměti

O blížící se druhé verzi Androidu Wear víme už od června, ale k premiéře nedošlo a hodinky nové generace jsme neviděli. Tabu prolomilo až Casio na veletrhu CES. Casio WSD-F20 Mají robustní konstrukci inspirovanou populární řadou G-Shock.

Casio není na poli chytrých hodinek nováček, předchozí model WSD-F10 byl představen přesně před rokem, taktéž v Las Vegas. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V prodeji se model WSD-F20 objeví v černé a oranžové variantě. Oproti předchozí verzi má ještě robustnější rámeček.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
S okolním světem s nová Casia dokáží spojit prostřednictvím Bluetooth 4.0 LE či Wi-Fi

Novinka WSD-F20 má kulatý 1,32palcový displej s rozlišením 300 × 320 pixelů. Matné provedení displeje přitom zajistí skvělou čitelnost za všech podmínek. Specialitou je možnost přepnout barevný displej do režimu Timepiece, který vypne Android Wear a zobrazí pouze monochromatické digitální hodiny.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nové hodinky Pro Trek Smart byly hvězdou stánku Casia na veletrhu CES
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 Na jinak pěkné konstrukci zaujme nevzhledný konektor pro nabíječku
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 Uvnitř už šlape Android Wear 2.0

Casio WSD-F20 jsou určeny zejména pro příznivce outdoorových aktivit, proto je samozřejmá vodotěsnost do hloubky 50 metrů (plus armádní standard MIL-STD-810G). Jednou z hlavních výhod je kombinace vestavěného GPS čipu a možnosti stahovat do hodinek offline mapy (k dispozici 4GB úložiště), které lze využít pro určení aktuální polohy či orientaci v terénu.

S tím souvisí i funkce Location Memory, která vám umožní buď určit aktuální polohu, nebo zaznamenat polohu pro pozdější doplnění poznámek k místu. Hodinky rovněž umožňují nastavení notifikací při překročení určité nadmořské výšky, případně vás upozorní na čas zbývající do západu slunce. Prostřednictvím tří tlačítek na boku budete mít rychlý přístup do předvolených aplikací, případně k výškoměru či tlakoměru.

Výdrž modelu WSD-F20 je zhruba dva dny v režimu s Android Wear 2.0 a až jeden měsíc v režimu Timepiece. O výdrži s aktivní GPS se výrobce nezmiňuje. V prodeji budou hodinky Casio WSD-F20 v USA od 21. dubna za startovní cenu 499 dolarů (zhruba 12 800 Kč bez daně).

Diskuze (6) Další článek: Zastoupí smartphone i tablet. Šestipalcový Alcatel A3 XL z veletrhu CES

Témata článku: , , , , , , , , , , , Rychlý přístup, Hod, Displej, Standard mil-std, #Android, Začátek roku, Tlakoměr, Q Marshal, Android Wear, První hodinky, Wear, Armádní standard, ? Displej, ,