Centropol o krok blíž k virtuálovi. První zákazníky přivítá ještě letos

Dodavatel energií, společnost Centropol, je o krok blíž k tomu stát se virtuálním operátorem. Firma založila dceřinou společnost Centropol Telecom, která bude provozovatelem chystaného virtuálního telekomunikačního operátora. Stejně jako dnes již fungující první český virtuál Blesk mobil, chce také Centropol poskytnout základní nabídku volání za výhodnější ceny. První zákazníci by si přitom s Centropolem mohli zavolat ještě letos.

V současné fázi společnost vyjednává s celou operátorskou trojicí a zjišťuje, které systémy by byly nejsnáz propojitelné. Také Centropol má totiž díky svému podnikání v distribuci energie nezanedbatelnou zákaznickou základnu. Podle vlastních údajů dodává elektřinu nebo plyn k 330 tisícům zákazníků na území ČR. S nabídkou telefonování ale nebude mířit pouze na ně: "Chceme našim stávajícím zákazníkům, kterým dodáváme energie, ale i těm, které dosud neobsluhujeme, poskytnout zajímavé podmínky pro mobilní volání. Chceme poskytnout levné volání s kvalitním servisem a zázemím," řekl Michal Hájek, který je ředitelem projektu virtuálního operátora skupiny Centropol.

Centropol Telecom se chce zpočátku zaměřit na poskytování klasických mobilních služeb. V budoucnu by pak měl nabídku rozšířit o datové služby a pevné linky.

Diskuze (11) Další článek: Oblíbená pudřenka Alcatel One Touch 810 ve dvou nových barvách

Témata článku: , , , Vir, Krok, Let, Zákaz, Zak, Centr, Cent, První zákazník