Chronos Eco: chytré hodinky uvádí také GoClever

Značka GoClever, známá jako výrobce širokého portfolia tabletů a v posledních měsících také rozrůstající se modelové řady smartphonů, představuje svoje první chytré hodinky Chronos Eco. Příslušenství patří mezi konzervativněji pojaté typy chytrých hodinek, které nabídnou obdélníkový ciferník se zaoblenými rohy a osazený monochromatický displej Sharp Memory LCD s dobrou čitelností na slunci. Displej není dotykový, k ovládání hodinek slouží čtyři mechanická tlačítka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Chronos Eco pracují s vlastní uzavřenou platformou a pro jejich spárování se smartphonem prostřednictvím Bluetooth 4.0 je třeba určená mobilní aplikace. Ke stažení je zdarma pro platformy iOS a Android. Hodinky po spojení s aplikací dokážou zobrazovat užitečné notifikace (hovory, e-maily, textové zprávy) a diskrétně zavibrují, i když je telefon zrovna v tichém režimu. Z hodinek lze také dálkově ovládat přehrávání hudby nebo fotoaparát v mobilu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výhodou hodinek má být maximální výdrž blížící se až jednomu měsíci díky baterii s kapacitou 110 mAh. To ale v případě, že je necháte pouze v pohotovostním režimu. Nabíjení probíhá pomocí magnetického konektoru, což je jistě praktičtější řešení než použití různých kolébkových systémů. Hodinky váží 36 g a jejich vnější rozměr je 45 × 35 × 11 mm. Pro základní fitness funkce slouží vestavěný akcelerometr, GPS ale v hodinkách nenajdeme. GoClever Chronos Eco jsou v prodeji za 1 499 Kč.

Diskuze (8) Další článek: Polaroid Socialmatic: exot, který fotí, sdílí a tiskne

Témata článku: Goclever, , , , , Hod, Chytré, UVA, Vestavěný akcelerometr, Obdélníkový ciferník