Co je zač tajemný Samsung s QHD displejem a Snapdragonem 805?

Dost již bylo řečí o prémiové variantě Galaxy S5. Spekulovalo se o ní měsíce před představením letošní vlajkové lodi i několik týdnů poté. Nakonec musel zakročit CEO Samsungu, J.K. Shin, který oznámil, že prémiová varianta Galaxy S5 není v plánech. Přesně opačně ale hovoří zprávy z benchmarkovací aplikace GFXbench, kde se objevil model Samsung SM-G906S. Pokud se pozastavíme nad blízkým označením (Galaxy S5 je označen jako SM-G900F), vypadá to, že se prémiový model skutečně chystá. Neopatrný tester Samsungu zřejmě neodolal a nechal otestovat zatím nepředstavené zařízení. O jeho autenticitě hovoří i to, že byla zdrojová data několik hodin po zveřejnění z databáze benchmarku odstraněna.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Specifikace a výsledky testů nepředstaveného Samsungu s označením SM-G906S. Zdrojem dat je benchmark GFXbench

Nový model disponuje 5,2" QHD displejem, rozlišení je tedy 2 560 × 1 440 bodů, což jsme mohli doposud vídat u Samsung tabletů řady Galaxy Pro a u tabletu Galaxy Note 10.1 2014 Edition. O výkon se postará čtyřjádrový Snapdragon 805 taktovaný na 2,5GHz, operační paměť má kapacitu 3 GB, použitým grafickým čipem je Adreno 420. Interní paměť o velikosti 32 GB je samozřejmě rozšiřitelná paměťovými kartami microSD. Na zádech je umístěn 16Mpix fotoaparát, kamerka nad displejem má rozlišení 2 Mpix. Oficiální datum představení „vylepšené Galaxy S5“ zatím není známo.

Diskuze (14) Další článek: Oboustranný USB konektor pro mobily? Už aby to bylo

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Pro, Samsung Galaxy S5, Sam, ? Displej, Samsun, QHD +, Vylepšené galaxy, Qhd displej, Displej, QHD, Prémiová varianta, Rozšiřitelná paměť, Nepředstavené zařízení,