Čtečka otisků ještě pohodlněji. LG ji vložilo přímo do displeje

Smartphony se čtečkou otisků prstů jsou ve vyšších třídách samozřejmostí. Každý výrobce se s úkolem dostat čtečku někam na tělo zařízení popasoval jinak – nejčastější umístění je pod displejem v domovském tlačítku, na zádech pod fotoaparátem, Sony zkusilo variantu do bočního odemykacího tlačítka.

Klepněte pro větší obrázek
Čtečka součástí dotykového displeje. Zatím asi nejpřirozenější biometrické řešení (foto: AndroidCentral.com)

Žádné z těchto umístění ale není tak přirozené, jako kdyby čtečka byla přímo součástí dotykového displeje. A takové řešení nyní představuje technologická společnost LG Innotek. Svoji čtečku schovala na spodní část dotykového panelu, kde si vytvořila 0,3mm škvíru pro umístění snímače. Čtečka tak zůstane chráněna před vodou i vnějšími vlivy a sejmutí otisku má být zdaleka nejpřesnější ze všech dosavadních technologií.

Zdánlivě podobné řešení čtečky v displeji představil už před rokem Qualcomm, jde ale o jinou technologii založenou na ultrazvuku. Čtecí oblast může být prakticky kdekoli na těle telefonu. Implementace je ale náročnější, a tak ani po roce žádný komerčně nabízený smartphone tuto technologii nenabízí. To LG naopak doufá v rychlé rozšíření svého řešení a navíc tak rovnou může posílit svůj byznys v dodávkách displejů pro ostatní výrobce.

Diskuze (31) Další článek: LG vrací do G5 hlavní nabídku a přidává vylepšení pro modul Cam Plus

Témata článku: LG, , , , , Ostatní výrobci, Rychlé rozšíření, Čtečka otisků, LG Innotek, Otisk, Čtečka, Implementace, ? Displej, Displej, Technologická společnost