Do světa duálních fotoaparátů zabrousí také Asus. Jeho Zenfone 3 Zoom by se mohl ukázat na CESu

Asus se přidá k výrobcům smartphonů s duálním fotoaparátem. Použije k tomu značku Zoom, pod kterou už téměř před dvěma lety představil ojedinělý fotosmartphone s trojnásobným optickým přiblížením. Ten se ale nakonec prodejním hitem nestal, možná vinou výraznější tloušťky i hmotnosti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Plánovaný Asus Zenfone 3 Zoom bude mít designově nejblíž k již prodávanému modelu Zenfone 3 Max. S ním bude mít společnou také nadstandardní kapacitu baterie (foto: tenaa.com.cn)

Tchajwanský výrobce by si nyní k zoomu mohl pomoci „fíglem“ s druhým objektivem o dvojnásobném ohnisku. Přesně tak pracuje bezztrátové přiblížení u duálních fotoaparátů iPhonu 7 Plus nebo LG G5. Asus má podle údajů z čínského certifikačního úřadu TENAA zapracovat duální fotoaparát s rozlišením 12 + 13 Mpx modelu Zenfone 3 Zoom.

Zařízení má představovat vyšší střední třídu s 5,5palcovým FullHD AMOLED displejem, procesorem Qualcomm Snapdragon 625, až 4 GB RAM, až 64 GB vnitřní paměti a akumulátoru s nadprůměrnou kapacitou 5 000 mAh při zachování rozumné tloušťky do 8 mm. K odhalení novinky by mohlo dojít v rámci veletrhu CES 2017 v Las Vegas, kde má Asus naplánovanou tiskovou konferenci.

Váš názor Další článek: V USA jde Samsung ještě dál. Z Galaxy Note 7 se stane navždy vybité těžítko

Témata článku: Asus, , , , , , Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL), Asus Zenfone 3 Laser, Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL), Asus Zenfone 3 Ultra (ZU680KL), LG G5, LG G5 SE, Certifikační úřad, Foto, Úkaz, F +, Fígl, Prodejní hit, Bezztrátové přiblížení, Svět, TENAA, Druhý objektiv, #zoom, Tchajwanský výrobce, Zoom,