Doro PhoneEasy 740: Android už i pro seniory

Slábnou jim smysly, ale nechtějí se vzdát pokročilých funkcí. To je skupina uživatelů, na kterou se zaměřuje Doro PhoneEasy 740 s upraveným Androidem.

Slábnou jim smysly, ale nechtějí se vzdát pokročilých funkcí. To je skupina uživatelů, na kterou se zaměřuje společnost Doro a veřejnosti předvádí model PhoneEasy 740. Přináší všechno to, co má typický seniorský mobil – velká tlačítka, snadno čitelné znaky na displeji, jednoduchou strukturu uživatelského prostředí. Navíc má ale elegantní design, takže se uživatel nebude stydět vzít telefon do společnosti.

K tomu všemu má Doro PhoneEasy 740 také operační systéme Android. Je ve starší verzi 2.3, uživatelské prostředí je maximálně zjednodušené, grafika základní sady aplikací je kompletně předělaná, ale možnost doinstalovat jakoukoliv další aplikaci zůstává zachovaná. Doru se při vývoji hodily funkce, které smartphony běžně zvládají, v tomto modelu jsou jen vystrčeny do popředí – např. strojové předčítání psaného textu, nebo lupa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Doro PhoneEasy 740: Android, který myslí na uživatele se slábnoucími smysly 

Operační systém otevřel nové možnosti pro služby určené speciálně seniorům. Doro Experience je software pro počítač, který na dálku umožní do telefonu přidat aplikace, fotky, nebo upravit nastavení. To dává smysl – nebudete už babičce psát „fotky najdeš na Picasse“, ale „otevři si obrázky v telefonu, najdeš tam naši poslední dovolenou“. Služba Remote web assistance umožní vyhledat polohu telefonu přes internetový prohlížeč.

Klepněte pro větší obrázek 
Takhle vypadá software pro počítač Doro Experience Manager
Klepněte pro větší obrázek
Tohle je ukázka úplně jiného produktu: uživatelské prostředí Doro Experience pro tablety s Androidem

Líbí se vám? Nám také! Pak budete zklamaní stejně jako my – Doro PhoneEasy 740 je prototyp a do prodeje se dostane přibližně za rok. Ze zklamání nás nevyvedla ani příznivá cena kolem 2 000 Kč.

Doro PhoneEasy 740 ve zkratce:

  • rozměry: 118 × 566 × 19 mm
  • fotoaparát: 5 MPx, autofokus, blesk
  • procesor: ARM1176 (frekvence 650 MHz)
  • operační paměť: 512 MB RAM
  • paměť: 4 GB plus karty microSD
  • displej: úhlopříčka 3,2", rozlišení 320 × 480, vibrační hmatová odezva
  • konektivita: 3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, aGPS, microUSB (nabíjení a připojení k počítači
  • další: FM rádio, LED svítilna

 

Diskuze (11) Další článek: Ceny v ČR klesly. Opravdu? Nemáte v té studii chybu?

Témata článku: Doro, , , Doro PhoneEasy 332gsm, Doro PhoneEasy 341gsm, Doro PhoneEasy 409gsm, Skupina uživatelů, Slábnoucí smysl, Hmatová odezva, Senior, Seniorský mobil, Pro +, Phone, Sen, #Android,