Elephone chce být třetím výrobcem bezrámečkového smartphonu. Podívejte se na jeho koncept

Smartphony s bezrámečkovým displejem jsou další z cest, kterými se mohou ubírat designové návrhy výrobců. Jako první s tímto konceptem přišel japonský Shartp, který ovšem své modely Aquos nabízel pouze v Japonsku a v omezené míře na amerických trzích.

Vloni na podzim představilo svůj bezrámečkový smartphone Mi Mix čínské Xiaomi. Ani ten není určen pro globální trh, ale díky iniciativám nejrůznějších dovozců se modelu dostává mnohem víc pozornosti než Sharpu. Dalším výrobcem, který chce vyzkoušet přední stranu takřka bez rámečků, je Elephone.

Klepněte pro větší obrázek
Prototyp Elephone S8 (foto: Elephone)

Společnost se sídlem v Hongkongu na své facebookové stránce zveřejnila koncept smartphonu Elephone S8, který má podobně jako Mi Mix na třech stranách roztažený displej až k okrajům. Pouze spodní brada zůstává zachována a je místem pro tlačítko, zřejmě i se čtečkou otisků, a další senzory.

Full HD displej se šestipalcovou úhlopříčkou je krytý odolným sklem a speciální úpravu proti poškrábání dostanou i záda zařízení. Elephone se ještě pochlubil vnitřním úložištěm s kapacitou 128 GB. Další parametry, ani datum uvedení novinky neprozradil, má se tak stát ale brzy. Že by výrobce překvapil a prezentoval se na veletrhu v Barceloně?

Diskuze (1) Další článek: Toto je první aplikace oficiálně uznaná jako antikoncepční metoda

Témata článku: , , , , Výrobce, Leták, Spodní brada, Bezrámečkový smartphone, Bezrámečkovým displej, SMA, Čínské xiaomi, Koncept