Elephone S7: shoda náhod nebo obšlehnutý Galaxy S7 od A do Z?

Hongkongská značka Elephone je známá tím, že si pro designovou inspiraci nikdy nechodí moc daleko. V jejím portfoliu nalezneme smartphony podobné iPhonům, Huawei, Meizu a nyní přišla řada i na Samsung. A když už použít design silně ovlivněný Galaxy S7, tak pro přehlednost zachovat i stejné značení – Elephone S7.

Firma novinku představila ve videu na svém YouTube kanálu. Podobnost se Samsungem Galaxy S7 je díky zaobleným hranám, zahnutým skleněným zádům a stejnému tvaru čtečky otisků do očí bijící, zvláště u zlaté barvy, kterou nabízí i Samsung. Elephone přidává dvě vlastní barvy – námořnickou modrou a lahvově zelenou, kterou měl Samsung u loňské generace Galaxy S6.

Klepněte pro větší obrázek
Výbavu Elephonu S7 zobrazuje tento diagram: procesorovou jednotku představuje čipset Helio X20 od MediaTeku. Displej má FullHD rozlišení

Elephone nemá zakřivený displej jako Galaxy S7 Edge, jde pouze o drobné optické zahnutí (tzv. 2,5D efekt). I když nový Elephone můžeme vnímat jako kopii, nelze smartphonu upřít eleganci a vizuální atraktivitu, zejména v zelené a modré barvě. A neméně atraktivní má být cena – od 100 do 190 dolarů (bez daně) podle velikosti a paměti. Na výběr bude dvojí velikost displeje (5,2 a 5,5 palce) a smartphone má dokonce podporovat „české“ LTE na frekvenci 800 MHz.

Diskuze (24) Další článek: Bloomberg: Samsung spěchal s Notem 7 na trh kvůli novým iPhonům

Témata článku: Elephone, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Naho, Shoda,