Fio banka spouští NFC platby mobilem. Jen s O2 a Androidem

Po delší době nečinnosti v oblasti mobilních NFC plateb na českém trhu odstartoval nový projekt, který umožní bezkontaktní placení pomocí smartphonu. Opět ale nepůjde o univerzální řešení. Fio banka spouští platby mobilem společně s operátorem O2 a karetní společností MasterCard. Jde tedy o starší technologii, k níž je potřeba speciální NFC SIM karta se zabezpečenou oblastí pro ukládání dat o platební kartě.

Klepněte pro větší obrázek

Podle tiskového oznámení banky jde zatím o pilotní provoz, do kterého se nicméně může přihlásit každý zájemce z řad klientů. Řešení je omezeno na smartphony s operačním systémem Android. Virtuální platební karta je uložena do aplikace třetí strany Wallegro, kterou uživatel stáhne zdarma z Google Play. Do smartphonu se karta nahraje „na dálku“ přímo z internetového bankovnictví. Předtím je třeba vyměnit klasickou SIM kartu za NFC kartu. Operátor O2 provede výměnu bezplatně. NFC SIM karta již podporuje i LTE sítě.

Jak získat a aktivovat Fio NFC kartu v mobilu:

  1. Musíte mít účet u Fio banky, smartphone s Androidem a používat O2
  2. U operátora O2 si bezplatně vyměňte klasickou SIM kartu za NFC SIM
  3. O Fio NFC platební kartu v mobilu zažádáte ve svém Internetbankingu v horní části kliknutím na "+Nový produkt". Vypněte Wi-Fi připojení a zapněte mobilní data a řiďte se průvodcem v Internetbankingu.
  4. V rámci procesu si ověříte kompatibilitu svého telefonu i SIM karty, spárujete SIM kartu a své telefonní číslo s budoucí kartou v mobilu a následně budete o připravené kartě informováni prostřednictvím SMS zprávy, kterou vám banka zašle na telefonní číslo, se kterým je Fio NFC karta v mobilu spárována. 
  5. Nainstalujte si do svého mobilního telefonu, ve kterém budete Fio NFC kartu v mobilu používat, mobilní aplikaci Wallegro z Google Play. Pro tento krok již stačí jakékoliv připojení k internetu (mobilní data i Wi-Fi).
  6. Přihlaste se do aplikace; v ní je již karta nahrána. Připravte si poslední 4 čísla karty v mobilu pro další krok.
  7. Přihlaste se do svého Internetbankingu a v záložce "Platební karty" klikněte na Fio NFC kartu v mobilu. Následně klikněte na "Aktivace karty".
  8. Do průvodce aktivací karty zadáte poslední čtyřčíslí karty v mobilu a zvolíte si vlastní PIN, který využijete pro bezkontaktní platby nad 500 Kč. Nyní můžete Fio NFC kartu v mobilu používat.
Diskuze (18) Další článek: Známe design a funkce nepředstaveného Samsungu Galaxy J7 (2016)

Témata článku: , , , , , Plát, Nový projekt, Tiskové oznámení, F +, Banka, Ban, Platební karta, , NFC karta, Mobil, Wi-fi připojení, MOBI, Karetní společnost, Univerzální řešení, PLA, Bank, , Speciální NFC, #Android, Fio,