Funkce Samsung Smart Glow v budoucnu ukáže i aktuální počasí

Před týdnem jsme vás informovali o funkci Smart Glow, kterou Samsung zakomponoval do modelu Galaxy J2 (2016). Podle poslední zpráv se ale ukazuje, že to byl jen začátek, jihokorejci zřejmě Smart Glow použijí i u svých nejvybavenějších modelů počínaje Galaxy S8.

U modelu Galaxy J2 (2016) bude pruh okolo hlavního fotoaparátu sloužit k prioritním a systémovým upozorněním, světelný obdélník navíc poslouží i jako pomocník při focení selfie hlavním fotoaparátem. Pod prioritními oznámeními si můžeme představit něco jako barevné upozorňování na volající na zahnutém panelu Edge. Ve zkratce, svým oblíbeným kontaktům budete moci přiřadit barvy, a pokud od nich dojde zpráva, e-mail nebo příchozí volání, prstenec okolo fotoaparátu se patřičně rozzáří.

Klepněte pro větší obrázek
Prstenec Smart Glow u Samsungu Gajaxy J2 (2016)

Systémové notifikace se budou týkat stavu baterie či aktuálního nabíjení telefonu. Při focení selfie se Smart Glow rozzáří modře, jakmile telefon detekuje vaši tvář, a do dvou vteřin dojde k pořízení fotografie. Do budoucna se ale počítá s větším využití Smart Glow, měl by totiž barevně informovat i o aktuálním použití interní paměti, RAM a mobilních dat. Vylepšení se má dočkat i asistence pro focení selfie, rozsvícené hrany vám ukáží, kam pohnout s telefonem, aby byla vaše hlava zobrazena v hledáčku.

Klepněte pro větší obrázek
Smart Glow by měla disponovat několika základními barvami

Úplnou novinkou jsou pak funkce Weather ring a Health ring. První se projeví až po zatřepání telefonu, a barevně znázorní předpověď počasí pro místo vašeho pobytu. Slunečné počasí bude značit žlutý nádech, déšť zase modrý odstín. O něco zajímavější je ale přeci jen funkce Health ring, která má být použita u budoucích Samsungů, které budou mít snímač srdečního tepu integrován přímo do zadního fotoaparátu. Světlo okolo něj by pak mohlo indikovat úspěšnost nebo aktuální průběh měření.

Kandidátem pro všechny bonusové funkce mají být i ty nejvybavenější modely od Samsungu, předpokládá se, že funkčnost Health a Weather ring bude dostupná i pro Galaxy S8, který bude v příštím roce představen na veletrhu MWC v Barceloně.

Via Sammobile

Diskuze (7) Další článek: Útok v Istanbulu zvedá vlnu solidarity. T-Mobile neúčtuje hovory do Turecka

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy J2, Samsung Galaxy J2 (2016), Oblíbený kontakt, Upozorňování, Slunečné počasí, GLO, Samsun, SMA, Příchozí volání, F +, Základní barva, Funkce, Sam, Déšť, Hlava, Glow, Akt, Panel Edge, Úkaz