Galaxy Core 2 Duos: dvě SIM, Android KitKat a zajímavá cenovka

V portfoliu Samsungu se zanedlouho objeví další smartphone nižší střední třídy, který se na trh dostane rovnou s nejnovějším Androidem 4.4.2 KitKat. Po Galaxy Ace Style se brzy dočká představení Galaxy Core 2 Duos (SM-G355H), nástupce loňského Galaxy Core Duos (testovali jsme zde).

Smartphone bude disponovat 4,5" displejem s rozlišením 800 × 480 pixelů a čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 1,2GHz. Samsung si i v tomto případě hodlá ověřit tvrzení Googlu, že KitKat poběží plynule i na 512 MB operační pamětí. Pokud k tomu však připočteme poměrně „hladový‟ TouchWiz, nevidíme situaci moc optimisticky. Leda, že by Samsung svou grafickou nadstavbu značně optimalizoval nebo zjednodušil.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
První uniklé snímky chystaného Samsungu Galaxy Core 2 Duos

Samotné rozměry zařízení činí 130 × 70 × 10mm, hmotnost byla stanovena na 138 gramů. Ze specifikací dále zaujme 5Mpix fotoaparát na zádi, VGA kamerka na čelní straně a 4GB interní úložiště, které je rozšiřitelné microSD kartami. Baterie má kapacitu 2 000mAh. Novinka se na trh dostane nejprve v Rusku a to konkrétně 20. května za předpokládanou částku 280 USD, což je po přepočtu 5 600 Kč. Poté by se měl model dostat i do Evropy.

Zdroj: Hi-Tech

Diskuze (25) Další článek: Japonsko buduje navigační systém s přesností 1 cm

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Ace Style, Samsung Galaxy Core, Samsung Galaxy Core Duos, První únik, Galaxy c, GAL, Cenovka, #Android, Kit, Core, Zajímavá cenovka, Duo,