Galaxy Note II Duos lze objednat z Číny, cena je však vysoká

V září loňského roku jsme vás informovali o tom, že Samsung připravuje pro Čínu Galaxy Note II Duos (GT-N7102). Tento model se nakonec vskutku začal prodávat začátkem prosince, ovšem pouze na území Číny. To je rozhodně velká škoda, protože dvousimková varianta Galaxy Note II by mohla být skvělým univerzálním zařízením, které by se s funkcionalitou Dual SIM posunulo ještě o něco výše.

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung Galaxy Note II s dvěma SIM? U nás utopie, v Číně realita.

V tomto kontextu je třeba nelichotivě dodat, že Samsung pro Evropu a zbytek světa chystá Galaxy Grand Duos (GT-I9082), velikostí podobné zařízení, ovšem výkonem mu moc konkurovat nemůže. O jeho specifikacích jsme se zmiňovali již v prosinci, ve zkratce bude mít 4,5" displej s WVGA rozlišením, dvoujádrový 1,2GHz procesor a 1GB paměť RAM. Bude se jednat o skvělé Dual SIM zařízení, vlastně jedno z nejvybavenějších na trhu, přesto nás však mrzí to, že Samsung na globální trh nechce uvést to samé, co se mu podařilo v Čině. Lobby nadnárodních operátorů se zdá být stále velmi silné.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Note II Duos vypadá úplně stejně, jako u nás prodávaná varianta. Specifikace jsou taktéž stejné, až na přítomnost dvou slotů pro SIM karty pod zadním krytem.

Pokud však toužíte o dvousimkové verzi Galaxy Note II, stůj co stůj, možná vás touto zprávou potěšíme. Na internetovém obchodě Etotalk je v prodeji právě dvousimková varianta Galaxy Note II, kterou si můžete zakoupit a nechat zaslat i do ČR. Zařízení má základní cenu stanovenou na 899 USD, příplatky jsou účtovány za bílou barevnou variantu, paměťovou kartu, další baterii, autonabíječku a další podpůrné příslušenství. Čínská verze Notu II nedisponuje aplikací Google Play, v rámci objednávky ji však lze nechat za 3USD doplatek doinstalovat. V opačném případě se budete muset spolehnout pouze na aplikační portál SamsungApps. Odblokování a root je pak nabízen zdarma.

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung Galaxy Note II Duos v košíku - s nejnutnějšími položkami jsme se dostali na 906 USD, tedy 17 600 Kč. Nezapomeňte ještě na poštovné, DPH a clo...

Na následujících videích se můžete podívat na rozbalování Galaxy Note II Duos, prohlídku známého uživatelského rozhraní, i na průběh hovoru. Zařízení pracuje v režimu Dual Sim Full Active. Při volání z jedné SIM je tedy druhá SIM stále dostupná pro příjem jiného hovoru. Můžete se pak rozhodnout, zdali chcete přijmout druhý hovor a první ukončit nebo pozdržet. Na závěr se podíváme na samotné umístěni SIM karet a funkcionalitu s nimi spojenou. Pro úplnost jen dodám, že jedna SIM má standardní velikost, ve druhém slotu je pak umístěna microSIM.

Černou verzi Galaxy Note II Duos s evropským adaptérem a předinstalovaným Google Play tak pořídíte za 906 USD, tedy v přepočtu za 17 600 Kč. K tomu je potřeba připočítat poštovné, DPH a případné clo, které zaplatíte při doručení zboží v ČR. Celkem tak budete atakovat dvacetitisícovou hranice a to už je na promyšlení, zdali se do druhé SIM opravdu vyplatí investovat. Aby toho nebylo málo, tak k dispozici jsou pouze jazyky: čínština, korejština a angličtina. Vypadá to, že ani výhledově čeština k dispozici nebude, protože Samsung tento model celosvětově nabízet nehodlá.

 

Diskuze (3) Další článek: Elektronické čtečky knih jsou z trhu vytlačovány levnými tablety

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Grand, Samsung Galaxy Grand Duos, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Druhý hovor, Full active, Galax Note, Note, GAL, Duo, Korejština, Cin, Galaxy note, Note II, Cena