Galaxy S III odchycen v aplikaci Kies i v servisním manuálu

V posledních dnech neberou novinky o Galaxy S III konce a, jak to tak vypadá, samotné napětí neumí vydržet ani Samsung. U francouzských uživatelů počítačové aplikace Kies, sloužící ke správě telefonů, updatování firmwarů a stahování aplikací, se objevila ikona Samsungu Galaxy S III. Pokud zvolili portál SamsungApps a vybírali model, zobrazila se jim i položka s novou vlajkovou lodí, místo obrázku telefonu zde byla umístěna fotografie modelu Galaxy Note. Podle posledních zpráv to vypadá, že Samsung chybu odstranil a telefon již ve výběru vidět není.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V aplikaci Kies se objevil Galaxy S III maskován fotkou Galaxy Notu.

Další detaily přidává benchmarková aplikace AnTuTu, testeři si asi nedali pozor a na internet tak unikly specifikace přístroje. V jednu chvíli se totiž na první příčce vyhříval právě model Galaxy S III, jeho výsledek byl pravděpodobně na přání Samsungu odstraněn, díky serveru Engadget.com ale víme, jaké hardwarové komponenty aplikace zjistila. 

Klepněte pro větší obrázek
Ve scorelistu benchmarku AnTuTu se ukázal Samsung Galaxy S III a hned okupoval první pozici.

Z údajů vyplývá, že Galaxy S III bude mít 4,7" displej o rozlišení 1280 x 720 pix, rozdíly se však zatím nacházejí u fotoaparátu a čipsetu. Podle benchmarku bychom se měli dočkat dvoujádrového procesoru Exynos 4212 o taktu 1,4GHz, dřívější zprávy naopak napovídaly o přítomnosti čtyřjádrového procesoru Exynos 4412 taktovaném na 1,5 GHz. O fotoaparátu jsme tušili, že by měl mít rozlišení 8 Mpix, benchmark ale poukazuje na 12Mpix snímač, kterému bude sekundovat 2Mpix čelní kamerka pro videohovory.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Dva screenshoty ze servisního manuálu napovídají, jak by mohl telefon opravdu vypadat.

Únik informací do třetice -  tentokrát se týká servisního manuálu, který na povrch vznesli redaktoři webu Sammobile.com. Snímky ukazují náčrt vzhledu z čelní strany i tvar zadního krytu. Nechybí ani zmínka o specifikacích - tentokrát jsme informování o 8Mpix fotoaparátu o chlup větším displeji (4,8") a čtyřjádrovém 1,5GHz procesoru Exynos. Nebude chybět ani nejnovější typ Super AMOLED displeje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Holandský a italský web Samsungu již rozumí modelovému označení GT-i9300, chybí jen přidat grafický a textový obsah stránek.

Nezahálí ani samotný Samsung, na holandském a italském webu výrobce se objevují první náznaky o modelovém označení GT-i9300, které by mělo patřit právě modelu Galaxy S III. Moudřejší budeme již 3. května, kdy Samsung tento model oficiální představí na akci Unpacked 2012 v Londýně.

Diskuze (27) Další článek: Obliba smartphonů fotoaparátům paradoxně i prospívá

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Man, Galaxy s, GAL, I/O, Manuál,