Guess Connect: chytré hodinky trochu jinak [MWC]

Do byznysu chytrých hodinek začínají vstupovat i módní značky. Jejich přístup je viditelně odlišný od toho, který předvádějí výrobci mobilů.

Že se dají chytré hodinky dělat i trochu jinak, než to zkouší většina technologických firem, ukázala na veletrhu MWC v Barceloně americká módní značka Guess. Ta zde představila hybridní chytré náramkové hodinky Guess Connect. Guess při konstrukci využil partnerství s kalifornskou společností Martian a představil luxusně vyhlížející módní hodinky v dámském i pánském provedení.

Klepněte pro větší obrázek

Guess Connect kombinují klasické analogové quartzové hodinky spolu s digitálním informačním řádkem, který zobrazuje informace ze spárovaného telefonu. Obě tyto jednotky jsou samostatné a mají vlastní napájení, takže i v případě že dojde k vybití „chytré“ části hodinek, můžete náramkové hodinky dále normálně používat. V minulosti podobný koncept kombinovaných hodinek použil například Sony Ericsson. Menší baterie pohánějící OLED displej má vydržet 3 až 5 dní.

Chytrá část hodinek je ve spojení se smartphonem pomocí Bluetooth 4.0. Podporován je systém Android a iOS. Guess Connect jsou schopny ukázat nejrůznější notifikace z aplikací, které povolíte v nastavení na smartphonu. Díky vestavěnému mikrofonu v hodinkách je možné přijímání hovorů i hlasové ovládání – hodinky se napojí na hlasového asistenta daného systému, tzn. Siri nebo Google Voice. Díky tomu lze u podporovaných jazyků používat hodinky také k rychlým odpovědím na textové nebo e-mailové zprávy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Hodinky obsahují vibrační motorek a pomocí nastavitelných profilů je pro každý typ notifikace možné nastavit vlastní druh vibrací (délka, počet opakování), aby bylo možné i bez koukání na ciferník poznat, z jaké aplikace notifikace přichází. Hodinky nemají klasický dotekový displej, ale krycí sklíčko přesto detekuje dotyk díky citlivému akcelerometru a zobrazí poslední notifikace.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na výběr je celkem pět různých variant hodinek Guess Connect. Dražší verze mají kožený řemínek, levnější pouze silikonový. Dražší provedení obsahuje ciferník z nerezové oceli osázený krystaly. Hodinky budou v prodeji od října. Cenové rozpětí hodinek se bude pohybovat od 350 dolarů za levnější modely až po 400 dolarů za nejdražší typ. Hodinky se vyrábí ve dvou velikostech se 45mm a 41mm ciferníkem.

Diskuze (23) Další článek: Samsung KNOX: nejlepší mobilní řešení pro zabezpečení [MWC]

Témata článku: , , , , Chytré, Cenové rozpětí, Kožený řemínek, Quartz, Jin, Módní značka, Guess connect, Hod, Podporovaný jazyk, Koukání, Chytrá část, Connect, Přijímání, Podobný koncept