Hodinky Samsung Gear S dostanou úsporný prohlížeč Opera Mini

Jak alespoň trochu efektivně prohlížet webové stránky na malých displejích chytrých hodinek? Kdysi velmi populární javovský prohlížeč Opera Mini, který předzpracovával webové stránky a šetřil objem přenesených mobilní dat, se postupně dostal na celou řadu mobilních platforem a hledal další své možné uplatnění. To se mu nyní splnilo, protože se dostane i na displej chytrých hodinek Samsung Gear S s Tizenem.  

Klepněte pro větší obrázek
Prohlížeč Opera Mini bude k dispozici i v chytrých hodinkách Samsung Gear S

Hodinky Samsung Gear S díky integrované Wi-Fi a možnému využití mobilních dat mohou na ruce sloužit i k prohlížení webu. Samozřejmě se nebude jednat o žádné náročné prohlížení, vše by mělo být uzpůsobeno k rychlému přístupu na oblíbené stránky hned z domovské obrazovky či na rychlé vyhledávání, přičemž texty zadáváte na QWERTZ klávesnici hodinek. Soudě podle screenshotů Opera upravila své uživatelské rozhraní tak, aby mohl být aplikace použitelná i u dvoupalcového displeje. Opera Mini na Tizenu samozřejmě bude disponovat algoritmy pro zmenšení objemu přenášených dat, funkcí privátního procházení webu, u nějž se nezachovává historie, a také záložkou Smart Page, kde budou vidět příspěvky přátel z komunitních webů. Aplikace se objeví ke stažení na Samsung Gear Apps spolu se zahájením prodeje hodinek Samsung Gear S.

Zdroj: Engadget

Diskuze (9) Další článek: Nový šéf O2 přiznává chyby z minulosti, slibuje lepší zítřky

Témata článku: Samsung, , , , , , Prohlížeč, Komunitní Web, Gear s, Rychlé vyhledávání, Mini +, Pro +, Sam, Min, Hod, Opera Mini, Mini, Samsun, Gear, DOS