Honba za gigabajty pokračuje. LeEco má uvést smartphone s 8 GB RAM

Většina smartphonů vyšších tříd dnes nabídne 3 nebo 4 GB operační paměti. Dosavadním rekordmanem se 6 GB RAM je čínské Vivo XPlay 5. Na stejnou porci se podle zákulisních informací připravuje také Xiaomi nebo neznámá čínská značka Vernee. S hranicí šesti gigabajtů ale zdá se závody zdaleka nekončí. Jiná čínská značka LeEco (dříve LeTV) chce podle portálu Gizmochina.com během letošních prázdnin představit první smartphone na světě s 8 GB RAM.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nové LeEco by bylo jen „dalším čínským kovovým smartphonem“. A tak se odliší aspoň mamutí porcí RAM.

Takový objem operační paměti už samozřejmě na smartphonu z uživatelského hlediska nedává smysl a akorát zvýší náklady na výrobu a tedy zřejmě i koncovou cenu zařízení, ale jako nástroj propagace je každý rekord dobrý. Obrázky ukazují na celokovový smartphone se čtečkou otisků a s vystouplým objektivem 25Mpx fotoaparátu. LeEco má použít nejnovější procesor Qualcomm Snapdragon 823. Novinka bude určena pouze pro Čínu, kde se má prodávat v přepočtu za 11 tisíc korun (bez daně).

Diskuze (25) Další článek: 10 výherců, kteří poběží T-Mobile Olympijský běh s novým vybavením

Témata článku: , , , , , Celokovový smartphone, Vystouplý objektiv, Lee, SMA, Dosavadní rekord, Nejnovější procesor, Giga, Vivo Xplay, GB RAM, Smartphone, Honba, Hon