HTC zítra uvede nové smartphony ze série Desire. Jeden má být lepší než HTC 10

V českých končinách to vypadá, jako by se po tradiční smartphonové značce HTC slehla zem. Současný vlajkový model HTC 10 se nikdy nedostal do oficiální distribuce a v omezené míře se prodává pouze ze šedého dovozu. Starší modely se doprodávají a nové do obchodů nikdo nedodává. To je ale problém (a snad jen dočasný) českého trhu.

Klepněte pro větší obrázek
Očekávaná podoba HTC Desire 10 Pro. Firma opět trochu změní design a čtečku přestěhuje na záda (foto: PhoneArena.com)

Firma v průběhu veletrhu IFA 2016, na kterém sice letos poprvé vůbec nevystavovala, představila nový model HTC One A9s. A to nemá být do zbytku roku jediná novinka. V nejbližších dnech má podle portálu DigiTimes.com tchajwanská firma představit smartphony HTC Desire 10 Pro a Desire 10 Lifestyle s integrovanou čtečkou otisků.

Mělo by jít o zařízení vyšší třídy – spekulace u modelu Desire 10 hovoří o 5,1palcovém QHD displeji, procesoru Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB RAM a 12Mpx fotoaparátu. To se nám sice vzhledem k prakticky totožné výbavě vlajkového HTC 10 zdá trochu nelogické, ale možná chce mít HTC na trhu ještě jeden top model. Verze Lifestyle má přinést větší tělo (displej 5,5 palce) a odlehčenou výbavu. Oficiální premiéra novinek proběhne v úterý 20. září v ranních hodinách.

Diskuze (6) Další článek: #BuzzGate? iPhone 7 hučí a syčí, ale to je prý normální

Témata článku: HTC, , , , , HTC 10, HTC 10 Evo, HTC 10 Lifestyle, HTC Desire, HTC Desire 10 Lifestyle, HTC Desire 10 Pro, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Děs, DESI, Oficiální premiéra, Lep, Tchajwanská firma, Očekávaná podoba, Jediná novinka, Nov, SMA