Huawei Mate 8 má být nekompromisní monstrum s 2K displejem

Smartphone Huawei Mate S představený na veletrhu IFA 2015 v Berlíně, sklidil vesměs pozitivní kritiku a defitivně zařadil Huawei mezi elitu výrobců chytrých telefonů. Někteří uživatelé ale mohli být zklamáni, protože nejde o přímého nástupce loňského povedeného phabletu Mate 7 s velkým šestipalcovým displejem. Na toho se teprve čeká a podle nejčerstvějších úniků to vypadá, že jej Huawei v dohledné době představí.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei Mate 8 má být hodně podobné loňskému předchůdci (foto: Weibo.com)

Zařízení Huawei Mate 8 přinese opět šestipalcový panel, tentokrát ovšem v 2K rozlišení, uvádí portál XiaomiToday.com. Phablet má pohánět nejnovější osmijádrový procesor HiSilicon Kirin 950, který se vedle čipsetu Snapdragon 820 od Qualcommu může jako jediný pochlubit podporou LTE Cat 10 s funkcí Global Carrier Aggregation. O grafiku se postará jednotka ARM Mali-T880. Huawei plánuje osadit samostatný audio čip Tensilica Hi-Fi 4.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei Mate 8 nabídne prostorný 2K displej (foto: Mobipicker.com)

Podle uniklých snímků bude novinka designově blízká loňskému modelu Mate 7. Těšit se můžeme na kovové tělo a tenké rámečky kolem displeje. Čtečka otisků a fotoaparát dostanou společný vyvýšený modul na zadní straně. Huawei Mate 8 se bude vyrábět ve verzích se 3 GB RAM + 32 GB vnitřního úložiště a 4 GB RAM + 64 GB uživatelské paměti. Dvojice fotoaparátů má mít rozlišení 21 a 8 Mpx. Vestavěná baterie nabídne štědrou kapacitu 4 500 mAh. Orientační cena zařízení se má podle konfigurace pohybovat mezi 15 a 18 tisíci korun.

Diskuze (13) Další článek: HTC má velký den. Představí One A9, který má spasit značku

Témata článku: Huawei, , , , , Huawei Ascend Mate, Huawei Mate 8, Huawei Mate S, Mat, #Huawei, Orientační cena, Vyvýšený modul, Displej, Monstrum, ? Displej, Šestipalcový displej, Huawei Mate