Huawei může slavit. Dobře se prodává vlajková P9 i Honor 5X

Huawei se může těšit na dobrá prodejní čísla za právě probíhající druhé čtvrtletí. Daří se jak jeho vlajkovým modelům pod vlastní značkou, tak i smartphonům pro mladou digitální generaci, které čínská jednička prodává pod značkou Honor.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei si pochvaluje prodeje svých kovových smartphonů, včetně vlajkového P9

Firma v tiskové zprávě oznámila, že za prvních šest týdnů na trhu se podařilo prodat celkem 2,6 milionu kusů modelů Huawei P9 a P9 Plus. Vylepšená plusová varianta se přitom ještě neprodává na všech trzích (český není výjimkou). Proti loňskému top modelu P8 tak jde o 130% nárůst v rychlosti prodeje za stejný časový úsek.

Firma si nejvíce chválí odbyt v domovské Číně, kde bude na konci června obhajovat pozici tržní jedničky. Z evropských zemí je model P9 nejpopulárnější ve Francii, Finsku, Velké Británii a Polsku. Huawei odhaduje, že prodeje příznivě ovlivní tržní podíl značky, jenž má vzrůst na 8,5 %.

Úspěšným produktem je také 5,5palcový smartphone střední třídy Honor 5X. Podle šéfa divize Honor Zhao Minga dosáhly prodeje tohoto modelu k dnešnímu dni globálně 8 milionu kusů. Honor 5X je na čínském trhu od října 2015, do ČR se dostal v lednu. Společnost nyní svou pozici ve střední třídě hodlá upevnit globálním uvedením modelu Honor 5C, který se v Evropě bude prodávat jako Honor 7 Lite.

Diskuze (2) Další článek: O2 data nezakáže a navíc převede. Na Slovensku

Témata článku: Honor, Huawei, , , , Honor 5X, Honor 7, Honor 7 Lite, Huawei P9, Huawei P9 Lite, Huawei P9 Plus, Pro +, Globální uvedení, #Huawei, Stejný čas, Hon, SLA, Čínská jednička, Plusová varianta, Rychlost prodeje, Časový úsek, Úspěšný produkt,