Huawei P9 Lite (2017) je v prodeji. Připraví půdu pro P10 Lite s prakticky stejnou výbavou

Huawei se rozhodlo, že zahltí střední třídu. Vloni uvedlo model P9 Lite odvozený od vlajkového Huawei P9. K tomu jeho dceřiná značka vydala Honor 7 Lite s velmi podobnou výbavou, drobně se lišil pouze designem. Letos na oba tyto odlehčené modely naváže Huawei P9 Lite (2017), někde prodávaný také jako Huawei P8 Lite (2017), Honor 8 Lite nebo dokonce Huawei Nova Lite.

Jak je vidět, Huawei zdaleka nemá obě své značky tak nekompromisně oddělené, jak to možná vypadá na tiskových konferencích, a se systematičností značení si v Šen-čenu taky nikdo moc hlavu nelámal. V tomto konkrétním případě je nejlogičtější název Honor 8 Lite, protože model designově vychází z loňského Honoru 8, obsahuje skleněná záda a je vyveden v podobně zaobleném tvaru.

Na haprující logiku ve značení ale zapomeňme, u nás máme prostě Huawei P9 Lite (2017). Pod tímto názvem už jej zalistoval i operátor O2 a také retailoví prodejci. Zařízení přináší známý 5,2palcový Full HD IPS displej, lehce přetaktovaný procesor Kirin 655, 3 GB RAM + 16 GB paměti, 12Mpx hlavní + 8Mpx selfie fotoaparát a baterii s kapacitou 3 000 mAh. Použitý je nový Android 7.0 a nadstavba EMUI 5.1.

Novinka se začíná prodávat ve zlaté a černé verzi, později přijde také bílá. Cena startuje na 7 490 Kč, což je stejná částka, za kterou se loni při uvedení prodával P9 Lite (2016). Ten ale dnes stojí 6 290 Kč a kromě menší RAM (2 GB) má prakticky identickou výbavu. Huawei tak vlastně uvedením dalšího klonu prodloužilo životní cyklus modelu ve střední třídě za nezměněnou cenu. A to má brzy přijít Huawei P10 Lite, který bude opět skoro stejný, jen nabídne posílenou paměť (4 GB RAM + 32 GB).

Diskuze (3) Další článek: Známe první BlackBerry s funkcí dualSIM. Koupit si ho ale nemůžete

Témata článku: Huawei, , , , , , Huawei P10 Lite, Stejná částka, Cyklus, Lite, Full HD IPS, Huawei P, Prodej, Šen, Šen-čen, Životní cyklus, Lit, Přetaktovaný procesor, #Huawei, Dceřiná značka, Částka, Lít, Pro +