Huawei představí novou žiletku Ascend P7 začátkem května v Paříži

Další stylovou premiéru chystá Huawei pro svůj nový vlajkový model Ascend P7. Loňské uvedení designově blízkého předchůdce Ascend P6 proběhlo 18. června v Londýně, datum bylo zvoleno podle tloušťky zařízení pouhých 6,18 mm. Letošní představovací akce proběhne 7. května v Paříži. Znamená to, že Ascend P7 bude tenký pouze 5,7 mm? Není to vyloučeno, ale tuto informaci prozatím potvrzenu nemáme.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Očekávaná podoba Huawei Ascend P7 (foto: weibo.com)

O jiných parametrech nového hliníkového smartphonu už se ale na sítích čile spekuluje. Huawei vsadí podle všeho na pětipalcový FullHD IPS displej, čtyřjádrový procesor vlastní výroby HiSilicon s taktem 1,6 GHz a 2 GB RAM. Hlavní fotoaparát nabídne 13Mpx snímač a sekundární „selfie“ kamera na přední straně rozlišení 8 Mpx.

Zařízení poběží na Androidu 4.4 KitKat, osazeném vlastní nadstavbou výrobce Emotion UI 2.0. Telefon má disponovat 16 GB vnitřní paměti a slotem na karty microSD. Huawei nezapomene ani na podporu sítí LTE. O připravované novince Ascend P7 se více dozvíme za několik týdnů ve Francii.

Diskuze (7) Další článek: Project Ara: doba skládacích mobilů začíná

Témata článku: Huawei, , , , Huawei Ascend P6, Huawei Ascend P7, #Huawei, Loňské uvedení, Paříž, Pře, Huawei P, Představovací akce, Ascend, Nov, Sekundární selfie,