Huawei umí kovový smartphone se čtečkou za 4 500 Kč. Je tu Honor 5C

Řada C je u Honoru něco jako smartphony Redmi u Xiaomi. Masová střední třída, do které se čínští konkurenti snaží nacpat co nejlepší výbavu za co nejnižší cenu a celé to zabalit do pěkného kabátu. Honor 5C od Huawei splňuje všechna tato kritéria. Za nadstandardní výbavu, která zahrnuje i čtečku otisků, a elegantní celokovové tělo by si přitom výrobce neměl říct víc než 4 500 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Celokovové tělo a čtečka otisků je v daném cenovém segmentu nevídaná

Honor 5C může být novým bestsellerem. Otázkou zůstává, zda se tím Huawei nepřipraví o prodeje již oznámeného modelu P9 Lite, se kterým má novinka mnoho společného. Kovové tělo, FullHD IPS displej na úhlopříčce 5,2 palce, čtečka otisků, procesor Kirin 650, 2 GB RAM + 16 GB vnitřního úložiště, 13Mpx hlavní fotoaparát a baterie s kapacitou 3 000 mAh. Podobné kanibalizační dvojičky tvoří Číňané i ve vyšších třídách (Huawei P8 × Honor 7, Huawei GX8 × Honor 5X, brzy také Huawei P9 × Honor V8), ale prodeje jí stále rostou, takže je to zřejmě správná strategie.

Klepněte pro větší obrázek
Na výběr bude šedá, stříbrná a růžová barva

Honor 5C se bude vyrábět jako dualSIM s hybridním slotem, kde místo druhé SIM můžete dát přednost paměťové kartě. Podle zvyklostí značky by neměla chybět ani plná podpora evropských LTE pásem. Novinka dosahuje tloušťky 8,3 mm při relativně vyšší hmotnosti 155 gramů. Poběží na Androidu 6.0 Marshmallow s nadstavbou EMUI 4.1. Nejvíc nás bude zajímat doba uvedení na trh a zvolená cenovka vzhledem k plánovanému modelu Huawei P9 Lite, který má přijít na přelomu května a června za 7 500 Kč.

Diskuze (29) Další článek: Samsung testuje energeticky méně náročný TouchWiz na API Vulkan

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , Honor 5X, Honor 7, Honor V8, Huawei P8, Huawei P8 64GB, Huawei P8 Lite, Huawei P8 Max, Huawei P9, Huawei P9 Lite, Huawei P9 Plus, Kovo, SMA, #Huawei, Nový bestseller, Plná podpora, Růžová barva, Hon,