Inovace, která není vidět. Free-form baterie v Samsung Gear S2

Samsung na veletrhu IFA v Berlíně představil své nové hodinky Gear S2 (preview zde), které však oproti první generaci Gear S vypadají úplně odlišně. Samsung přešel z obdélníkového tvaru na kruhové hodinky, jinými slovy také přešel z hodinek s dvoupalcovým displejem na model s 1,2" kruhovým Super AMOLEDem. Při tomto 40% zmenšení úhlopříčky displeje ale Samsung do hodinek integroval pouze o 16 % menší baterii. Místo dřívějšího 300mAh akumulátoru v nových hodinkách najdeme 250mAh baterii. S tou by hodinky měly, i díky menšímu displeji, podle Samsungu vydržet dva až tři dny na jedno nabití. Teoretické údaje jsou však věcí jednou, skutečná výdrž v praxi je ale věc druhá.

Klepněte pro větší obrázek
250mAh baterie pro hodinky Samsung Gear S2

Za 250mAh baterii v hodinkách Gear S2 vděčí Samsung své polovodičové divizi, která v dubnu dokončila vývoj baterie označované jako free-form. Baterie se tedy nedrží hranatých tvarů, ale je zaoblená, takže dokáže v hodinkách vyplnit i jinak nedostupný prostor. S bateriemi obdobného typu Samsung počítá i pro budoucí nositelné produkty. Pro srovnání, hodinky Moto 360 druhé generace (preview zde) jsou v případě větší verze (1,56" displej, šířka 46 mm) vybaveny 400mAh akumulátorem, u menší varianty (1,37" displej, šířka 42 mm) pak najdeme 300mAh baterii.

Zdroj: businesskorea

Diskuze (13) Další článek: Samsung přijde o exkluzivitu. Zahnutý displej nabídne i Huawei

Témata článku: Samsung, , , , , Nen, Sam, Free, Super AMOLED, Gear, F +, Form, Free +, Kter, Hranatý tvar, Samsun, Gear s