Jak může Trumpova zeď spojovat svět a sloužit sportu? TomTom vystřihl skvělý aprílový vtípek

Svátek všech bláznů připadl na sobotu, a tak to tentokrát s produktovými aprílovými vtípky bylo poněkud složitější. Pokus TomTomu patří k těm zdařilejším a kupodivu nakukuje do politické satiry, které se firmy obvykle vyhýbají jako čert kříži.

TomTom na Apríla oznámil, že se jeho aplikace TomTom Sports naučila měřit lezení na umělé stěně. Level podezřelosti? Nula. Třeba Endomondo režim Lezení má, proč by jej nemohl mít i TomTom?

Firma také oznámila, že postaví nejdelší horolezeckou stěnu na světě. Nejdelší? Level podezřelosti 0,1. Tak se to přece dělá, na podporu nové funkce je potřeba udělat marketingovou kampaň.

Ale tisková zpráva pokračuje: „Jeden z nejsilnějších trendů poslední doby TomTom zaznamenal v Mexiku, kde se zvedla nebývalá vlna zájmu o sportovní lezení po stěně. Proto pro tento sport vyvinul samostatný sportovní mód. V rámci podpory sportu se TomTom rozhodl investovat do proměny hraniční zdi prezidenta Trumpa mezi USA a Mexikem a učinit z ní největší horolezeckou stěnu na světě. Symbol rozdělení proměňujeme v oslavu sportu a místo, kde se celé Mexiko - a snad i celý svět - může začít hýbat.“

Reportáž ze stavby nejdelší lezecké stěny světa v mexické Tijuaně:

Level podezřelosti: milión. Aprílový vtípek musí být jasný každému, kdo za poslední rok aspoň jednou viděl zprávy. TomTom si dal záležet, nová funkce má i svou microsite. Nakonec je docela škoda, že je vymyšlený nejen vtípek, ale i funkce samotná.

Diskuze (9) Další článek: V novém Computeru jsme otestovali 22 powerbank a 8 bezdrátových setů

Témata článku: , , , , Nová funkce, Trumpová, Tisková zpráva, Poslední rok, Spor, Nejsilnější trend, Endomondo, Mexiko, Vtípek, Tom, APR, Trumpova, Svět, Zeď, Aprílový vtípek, Donald Trump, Jak