Jak zatopit konkurenci? Elephone P9000 má skoro vše!

Čtečka otisků, bezdrátové dobíjení, nový USB konektor a k tomu kompletní podpora LTE včetně funkce dualSIM. Co víc si přát?

Čínský Elephone už dávno není jen firmou, která nenápadně napodobuje známější značky. V minulosti její smartphony připomínaly modely od Samsungu, Lenova, Applu a dalších. Tuto „přiživovací“ strategii firma postupně opouští a místo toho se soustředí na vlastní design, poctivé zpracování, nadprůměrnou výbavu a hlavně vysoce konkurenční cenovku.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

Na MobilManii jsme si v prosinci představili vlajkový model Elephone M2, jenž mezitím už dostal svého nástupce M3. Nejnovějším přírůstkem je ovšem Elephone P9000 – smartphone, kterému papírově téměř nic podstatného neschází. Zařízení využívá 5,5palcový LTPS FullHD panel od LG je uložen v těle s rámem z hliníkové slitiny a k okrajům má pouhých 1,6 mm. Zadní kryt dostal třívrstvou texturu připomínající povrch kamene a protože je plastový, Elephone toho pohotově využil pro bezdrátové dobíjení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pár obrázků z tiskové konference.

Na zádech v tradičním místě pod objektivem fotoaparátu nechybí čtečka otisků. Hlavní fotoaparát disponuje 13Mpx snímačem od Sony s laserovým ostřením, přední kamera je osmimegapixelová. Uvnitř zařízení pracuje osmijádrový procesor Helio P10 (MT6755) od MediaTeku, který sice není lamačem výkonnostních rekordů, ale pro mobilní potřeby naprosté většiny uživatelů zcela postačuje. Paměť 4 GB RAM je velmi štědrá a vnitřní úložiště poskytne 32 GB prostoru včetně rozšíření kartou microSD.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výhodou Elephonů je, že neblokují nízké frekvence pro LTE, a tak i Elephone P9000 bude možné naplno využít v sítích českých operátorů. Zároveň je přítomna také funkce dualSIM. Smartphone běží na Androidu 6.0 Marshmallow s vlastní nadstavbou Elephonu, která obsahuje i češtinu. Velkou pochvalu zaslouží P9000 za použití konektoru USB Typ C. Nechybí ani NFC, naopak se nedostalo na duální Wi-Fi 802.11 ac, ale to už bychom si asi moc vymýšleli. Vestavěná Li-Pol baterie nabídne kapacitu 3 000 mAh a podporuje i rychlé dobíjení.

Elephone P9000 má cenovku stanovenou na 270 amerických dolarů (cca 8 100 Kč včetně daně) a do prodeje se dostane v nejbližších dnech. V nabídce je ještě odlehčená varianta P9000 Lite za 220 dolarů (cca 6 600 Kč včetně daně), která už ale není kvůli chybějící čtečce otisků, bezdrátovému dobíjení a fotoaparátu bez laserového autofokusu tolik atraktivní.

Klepněte pro větší obrázek
Při stejné velikosti displeje je P9000 menší!
Diskuze (49) Další článek: Google zjednoduší instalaci aplikací – na dvě kliknutí přímo z vyhledávače

Témata článku: Elephone, , , , , Elephone P9000, Huawei P9, Odlehčená varianta, Full panel, Poctivé zpracování, Ratio, Boda, Pár obrázků, Jak,