Ještě větší Samsung, než jste čekali. QM5 je faceliftovaný Renault

Samsung na korejský trh uvedl svůj další model s přízviskem Neo, což u smartphonů značí lehké oživení stávajícího zařízení či drobné hardwarové vylepšení. V případě produktu Samsung QM5 se však jedná o facelift Renaultu Koleos. Ano, varianta evropského auta se v Jižní Koreji prodává pod označením Samsung QM5 Neo.

Na prostorné čelní masce chybí logo Renautu, které bylo nahrazeno automobilovým logem Samsungu, jinak se jedná o takřka identické modely. Drobné rozdíly najdeme v jen motorové výbavě, kde Samsung nabízí turbodiesel 2,0 dCi (127 kW) v manuálu či benzínový dvoulitr (105 kW) s automatickou CVT převodovkou. Z nabídky tedy vyřadil 2,5l čtyřválec s výkonem 125 kW.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V Koreji se začal prodávat Samsung QM5 Neo

Renault Koleos/Samsung QM5 je globálním projektem, jehož výrobu zajišťuje závod Renault Samsung Motors v korejském Busanu. Technologii pohonu 4 × 4 a výše uvedené motory do automobilu dodal Nissan. Samsung skutečně zabírá hned několik odvětví lidské činnosti, od displejů přes spotřební elektroniku, výrobu lodí (divize Heavy Industries) a zabezpečovacích mechanizmů, kamer, až po výrobu tanků, transportérů a samohybných děl (divize Techwin).

Zdroj: Auto, Samsungsecurity

Diskuze (26) Další článek: LG G Flex v prodeji, k nákupu dostanete flipový kryt zdarma

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Motors, Renault, Facelift, F +, Samsung Ne, Nissan, Busan, Sam, Samsun, FAC, Korejský trh, Heavy