J.K. Shin: „Prémiový Samsung Galaxy S5 nechystáme“

Samsung Galaxy S5 se po svém oficiálním představení nedočkal zrovna nejvřelejšího přijetí. Oproti předchůdci toho na první pohled moc nového nenabízí, trnem v oku je i opakující se design a nadále používané plasty. Skalní fanoušci a světová renomovaná média se však chytili informací o prémiové řadě smartphonů, o které jsme vás informovali již v loňském roce, jejíž debut se plánoval právě u modelu Galaxy S5. Představená vlajková loď měla být jen slibným začátkem, následně měli jihokorejci počkat na představení vlajkové lodi HTC, které se odehraje již příští týden, a v květnu pak představit variantu Galaxy S5 s kovovými kryty, 4K displejem, fotoaparátem s optickou stabilizací a osmijádrovým procesorem.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung měl přichystat prémiovou verzi Galaxy S5, CEO společnosti vak tuto informaci negoval (koláž: gsmarena.com)

Tři týdny spekulací o možném chystaném modelu byly tak intenzivní, že na situaci reagoval CEO Samsungu, J.K. Shin. Podle jeho vyjádření korejskému serveru Kbench se však u Samsungu nechystá žádná prémiová verze Galaxy S5. V plánu je pouze podzimní vlajková loď, která se má držet zažitých tradic. Výrobce letos, stejně jako každý rok, představí na veletrhu IFA v Berlíně další vlajkový model řady Galaxy Note, tentokrát již čtvrtou generaci.

Klepněte pro větší obrázek 
Galaxy S5 bude nakonec jedinou vlajkovou lodí výrobce v první polovině roku, verze s kovovými kryty se nechystá

Je otázkou, zdali byl Galaxy S5 Prime pouze vysněným modelem, nebo se skutečně připravoval a jeho vývoj byl předčasně ukončen. O jeho existenci hovořil i Twitterový účet Evleaks, který poslední dobou se stoprocentní úspěšností odkrývá zatím nepředstavené smartphony a služby napříč celým spektrem výrobců. Poslední zmínka z tohoto účtu hovoří o tom, že se o Galaxy S5 Prime znovu debatuje na těch nejvyšších úrovních. Nakonec to vypadá, že z jeho vývoje sešlo, možná i díky cenovým požadavkům Samsungu. U Galaxy S5 se hovořilo o tom, že by mohl přijít s cenou srovnatelnou s loňským Galaxy S4, nakonec jej půjde pořídit za 18 499 Kč. Případná prémiová verze by atakovala daleko větší cenové hladiny, což by zřejmě model odsoudilo k nevelkým prodejním úspěchům.

 Zdroj: gsmarena

Diskuze (45) Další článek: Game Box: Asus chystá herní konzoli s Androidem a Tegrou 4

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy s, NEC, Samsun, Pře, Sam, Galaxy s, GAL,