Klasika s osvědčeným názvem za osm stovek. Nokia 215

Microsoft v době konání veletrhu CES 2015 v Las Vegas představuje nový jednoduchý telefon s tlačítkovou klávesnicí. Díky tomu, že drží licenci k používání značky Nokia na „hloupých“ telefonech až do roku 2023, využívá finského názvu i v tomto případě. Nokia 215 je levným mobilem se základními funkcemi, který se bude prodávat za koncovou cenu okolo 800 Kč. K dispozici bude i verze dualSIM.

Klepněte pro větší obrázek

Mobil spoléhá na nedotykový TFT displej s úhlopříčkou 2,4 palce a klasickým QVGA rozlišením (240 × 320 bodů). Tlačítková klávesnice obsahuje 12 numerických kláves, čtyři funkční tlačítka a směrový kurzor s potvrzovacím středem. Vložená baterie disponuje kapacitou 1 100 mAh. Telefon s tloušťkou těla 12,9 mm obsahuje vestavěnou svítilnu. Microsoft uvádí kapacitu operační paměti 8 MB, uživatelská data se budou ukládat na paměťovou kartu microSD (max. 32 GB).

Klepněte pro větší obrázek

Telefon postavený na uzavřené platformě Series 30+ nabídne kromě telefonování a posílání SMS také funkce FM rádio, hudební přehrávač, internetový prohlížeč Opera Mini a předinstalované aplikace Facebook a Facebook Messenger. Telefon pracuje pouze s 2G (GSM) sítěmi. Konektivita je možná prostřednictvím microUSB 2.0, Bluetooth 3.0 a 3,5mm audio jacku. Nezapomnělo se ani na základní VGA (0,3 Mpx) fotoaparát. Nokia 215 se začne prodávat v prvním čtvrtletí v bílé, černé a zelené barvě.

Diskuze (20) Další článek: ZTE má nové logo. Přinese také nové smartphony?

Témata článku: Nokia, Nokia 215, Nokia 215 Dual SIM, Tlačítková klávesnice, Telefon postavený, Klasik, Jednoduchý telefon, Vložená baterie, Klasika, Sto, Základní vga