Kodak Polaroid: návrat optického zoomu [CES 2012]

V Kodaku si řekli: „Proč dělat kompromisy?“ A sestrojili tohoto foto-Androida se slavnou značkou Polaroid. Je jen náhoda, že krátce na to vyhlásil Kodak bankrot?

Pokud mobilní dění sledujete už delší dobu, pak vám neuniknul pokus Emgetonu o kočkopsa mobilního telefonu a fotoaparátu. Telefotoaparát sice nesklidil moc velký úspěch, nicméně myšlenka v zapomnění neupadla. Se svou troškou do mlýna letošním CESu přispěchal i Kodak Polaroid, velký to hráč na fotografickém poli.

Pravda, Kodak sám o sobě má v posledních měsících problémy, nicméně ani ty nezabránily uvedení nového zařízení pod sáhodlouhým názvem Kodak Polaroid SC1630 Android HD Smart Camera.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nepotřebný hybrid, či zařízení budoucnosti? (foto: GSMArena)

Design telefonu by se take dal charakterizovat jako „dva v jednom“, stejně jako v případě výše zmiňovaného Emgetonu. Zepředu klasický smartphone, zezadu kompaktní fotoaparát. V sobě ukrývá čip disponující rozlišením celých 16 megapixelů a na mobilní poměry nevídaným 3 násobným optickým zoomem. Hodnota clony je F3.1-F5.6, ISO poskočilo až do maximálních 3200 a čas uzávěrky lze nastavit maximálně na 1/1400. K dispozici je také vestavěný xenonový blesk. Bez povšimnutí také nesmí zůstat fakt, že tento hybrid umí natáčet video až v rozlišení 720p.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Smartphone dvou tváří, ani ryba, ani rak (foto: GSMArena)

A jak je na tom výbava telefonu dále? Uvnitř případný zájemce nalezne Android v prozatím nespecifikované verzi, zobrazení dostal na starost 3,2“ displej o rozlišení WVGA, do telefonu se vejde pouze microSIM, je nepochopitelně osazen 2.5mm audio jackem a za zmínku stojí také tloušťka. Asi byste čekali rekordně malou hodnotu, jak tomu u nablýskaných novinek bývá. V tomto případě vás ale zklamu, SC1630 je pěkný cvalík. Konkrétně 18,5mm tlustý cvalík. Na druhou stranu ale nutno mít na paměti, že před sebou máme dvě zařízení v jednom, a tak bychom nějaký ten milimetr mohli Kodaku odpustit. Co ale naopak neodpustíme je použitá baterie. V tomto modelu je totiž osazen kousek s „úžasnou“ kapacitou 1020 mAh, což se v případě zařízení, které navíc využívá elektrickou energii k mechanickému vysouvání, jeví jako velmi nešťastně zvolená hodnota.

Celá záležitost by se měla za oceánem začít prodávat v dubnu letošního roku za cenu 299 amerických dolarů, tedy necelých 6 000 Kč. Otázka do diskuze: Našli byste využití pro takové zařízení, využíváte raději zařízení dvě (mobilní telefon + kompaktní fotoaparát), či si vystačíte pouze s vestavěným fotoaparátem v mobilu?

Diskuze (38) Další článek: Nokia uvolnila záplatu pro Lumii 800. Má vyřešit problém s baterií

Témata článku: , , , , , , Případný zájemce, Návrat, #zoom, Celá záležitost, Případný zájem, Zoom, Klasický smartphone, Pol,