Konec nevzhledným hroudám. Android O přinese nové emotikony

Na keynote zahajující několikadenní konferenci Google I/O 2017 zaznělo mnoho zajímavých informací o novinkách v systémech a službách Googlu. Jeden detail, který bude běžnému uživateli prakticky denně na očích, zmínili mluvčí jen velmi okrajově. Android O přinese novou sadu emotikonů. A konečně budou vypadat trochu k světu.

Klepněte pro větší obrázek
Pokud váš smartphone neobsahuje vlastní nadstavbu výrobce, setkáváte se pravděpodobně s podobnými smajlíkovými hroudami i na Androidu 7. Nová sada má graficky nejblíž WhatsAppu

Možná sami máte tu zkušenost, že když posíláte smajlíka z Androidu, vypadá spíš jako disproporční hrouda. Také některé výrazy na smajlících nejsou vždy úplně zřejmé a když ho pošlete na jinou platformu nebo do Messengeru, zobrazuje úplně něco jiného, než jste zamýšleli.

To by měla změnit nová sada emotikonů, která se dostane do nového Androidu. Už nyní je k dispozici vývojářům a dalším zájemcům druhé Developer Preview, odkud podobu nových emotikonů „vyzobal“ portál XDA Developers. Nová sada smajlíků je graficky jednotnější a hlavně výrazově mnohem jednoznačnější, uživatele by tedy měla potěšit.

Diskuze (10) Další článek: Apple začne Čechům za služby účtovat v korunách. Připravuje si půdu pro Apple Pay?

Témata článku: , , , , Nový emotikon, Developer Preview, EMO, Nov, Smajlík, Emotikon, The emoji, Konec, Nová sada, XDA Developers, #Android,