Lenovo Moto Mods: batůžky s extra funkcemi pro řadu Moto Z [recenze]

  • Moto Mods je první modulární systém, který dává smysl
  • Moro Mods půjdou použít i s budoucími modely Moto Z
  • Cena je vysoká, pro Moto Mods musíte najít využití

Lenovo Moto Mods. Rodinka batůžků, které magneticky přichytnete na záda svojí Moto Z nebo Moto Z Play a váš smartphone tak získá nové funkce, případně dojde k posílení či vylepšení stávajících vlastností. Batůžky drží na zádech za pomocí trojice magnetů (jeden okolo zlatých pinů, po jednom na každé straně od modulu fotoaparátu) a na rozdíl od řešení, které nabízí LG G5, nebo konceptů Google Ara a dalších, tohle řešení prostě dává smysl.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Stávající Moto Mods na tiskových snímcích výrobce

Nevýhodou všech zamýšlených modulárních telefonů, ať už těch vyrobených, nebo těch ve fázi konceptu, vždycky bylo a stále je to, že bez modulu jste neměli telefon, nebo ho měli mít necelý, ne plně funkční. Odstranění modulu znamenalo odstranění kousku telefonu, a pokud bychom se bavili o časté změně modulů, výsledkem by byl rozvrzaný, nelícující, po čase dost možná nefunkční telefon. Zde tkví hlavní výhoda Moto Mods. Bez nich je smartphone prostě smartphone, plně funkční, soběstačný, výborně zpracovaný a elegantní. S Moto Mods navíc se otevírají nové možnosti používání.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Čtveřice aktuálně dostupných Moto Mods na reálné fotografii

Moto Mods jsou kompatibilní s řadou Moto Z (smartphony Moto Z a Moto Z Play) a Lenovo slibuje, že tomu tak bude minimálně dalších pět let u nových smartphonů této značky. Na těle telefonu drží Mods skvěle, magnety jsou dost silné a upadnutí nebo nevědomého odpojení se tak bát nemusíte. Zároveň připojení je velmi jednoduché, telefon Mody detekuje okamžitě a prakticky ihned je tak můžete začít používat. Veškerá práce s Mody se odehrává na displeji a není potřeba nic složitě hledat v nastavení, ovládání je velmi jednoduché a intuitivní.

Moto Style Shell

Pro zakrytí zlatých pinů bylo použito elegantní řešení v podobě Moto Style Shell. Nejedná se úplně o pravý Moto Mod, jde jen o plastový 1 mm tenký „kryt“, který na záda magneticky přichytíte. Kromě zakrytí nevzhledných pinů a dojmu luxusu se také jedná o praktické řešení ochrany zadní, celoskleněné strany smartphonu. V balení je dodávána černá odolná látková verze, dostupné je ale také dřevo a další materiály. Každý další Moto Style Shell stojí od 20 dolarů, tedy v přepočtu přibližně od 500 korun v závislosti na materiálu.

Klepněte pro větší obrázek
Černý látkový Moto Style Shell je v balení u Moto Z i Moto Z Play

O dalších Moto Mods více ve videu výše, případně se o nich dočtete na následujících listech. K procházení použijte šipky nebo příslušnou číslici.

Diskuze (10) Další článek: Přečtěte si velké srovnávací testy PC zdrojů a gamepadů. Nový Computer je právě na stáncích

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , , , Lenovo Moto Z, Lenovo Moto Z Force, Lenovo Moto Z Play, LG G5, LG G5 SE, Zlatý pin, Ikonka, Nabíjecí konektor, Power Pack, Projekce, Elegantní řešení, Nízké rozlišení, Extra, Modulární telefon, Plné nabití, Nízké osvětlení,