LG G6 z české distribuce na volném trhu opět nebude. Prodejci si jej musí dovézt sami

Pokud si prodejci elektroniky budou přát do své nabídky zařadit smartphone LG G6, budou si jej muset sami obstarat a dovézt z jiné evropské země. České zastoupení LG uvedlo pro portál MobilMania.cz, že nepočítá se zajištěním dodávek vlajkového modelu pro volný trh. Starat se bude pouze o operátory, v jejichž nabídkách se novinka objeví během května.

Do jisté míry tak pokračuje nepříjemná praxe z minulého roku, kdy LG G5 nabízel v omezené míře pouze T-Mobile a do ostatních kanálů se loňský top model vůbec nedostal. Prodejci tehdy navíc výpadek české distribuce ani nečekali, takže se nestačili zásobit z alternativních evropských kanálů. Situace se zlepšila až v druhé polovině roku, kdy už ale většina prodejců neměla o LG G5 zájem.

Letos by situace měla být lepší v tom smyslu, že karty jsou od začátku jasně rozdány. Každý prodejce si dodávky (ale i případné reklamace a servis) řeší po vlastní ose. Někteří už začali LG G6 prodávat – cena se pohybuje okolo 20 tisíc korun. O několik málo stokorun by mohl být nákup výhodnější u operátorů, kteří ale novinku zalistují až v následujících týdnech.

LG G6
rozměry a hmotnost: 149 × 72 × 7,9 mm, 163 g
displej: 5,7", kapacitní IPS LCD, 1 440 × 2 880, 565 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 32 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 4 GB, baterie: 3 300 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 821 (4× Kryo, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 7 (Nougat)
fotoaparát: 13MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
53 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (8) Další článek: Recese? Zoufalost? Virální web žádá levný „Andrejův tarif“ pro všechny

Témata článku: LG, , , , , , , LG G6, Pro +, České zastoupení, HDR displej, Schwarz, Prodej, Minulý rok, Netradiční poměr, Trh, Sam, Distribuce