LG opravuje zahraniční média: „G5 rozhodně není z plastu!“

LG v těchto dnech na několika světových trzích zahájilo prodej vlajkového smartphonu LG G5. S tím, jak se první finální vzorky dostávají i k zahraničním novinářům, se objevují také první recenze. A některé redakce v poukazují na to, že konstrukce LG není kompletně kovová. Původcem pochyb se stalo video na YouTube kanálu JerryRigEverything, kde autor záměrně mechanicky poškozuje testované vzorky, aby zjistil kvalitu konstrukce a odhalil skutečně použité materiály.

Klepněte pro větší obrázek

„Kovové LG G5 je nakonec zabaleno v plastu“ (TechnoBuffalo.com), „Ukazuje se, že celokovové LG G5 je z poloviny plastové“ (AndroidAuthority.com), tak o G5 píší některé zahraniční portály. LG na tyto články reaguje ve formě globálního oficiálního tiskového prohlášení, což u hardwarových produktů nebývá až tak časté. Výrobci jde ale o hodně a nemůže si dovolit sebemenší negativní publicitu nového modelu.

Vyjádření LG (volně přeloženo a redakčně zkráceno):

Na základě zavádějících zpráv některých online portálů, které uvádějí, že konstrukce LG G5 sestává z plastu, bychom rádi jednoznačně uvedli na pravou míru, že unibody tělo G5 je zkonstruováno ze speciální hliníkové slitiny LM201. Tuto slitinu jsme vyvinuli společně s Korejským průmyslovým institutem a v současnosti čekáme na přiznání patentu k tomuto materiálu.

LM201 se hodí pro použití v automobilovém a leteckém průmyslu, ale také u spotřební elektroniky, kde je kladen důraz na odolnost, lehkost a prémiový vzhled. LM201 je vyráběn technologií anodizace a podtlakového vylívání do formy. Po zaschnutí je tělo potřeno vrstvou pigmentového nátěru s mikročásticemi kovu, který poskytuje dodatečnou izolaci a chrání kovový povrch před odřením.

Pokud se však pigmentová vrstva při vynaložení většího tlaku odře, mohou být šedé odstíny pod touto vrstvou chybně zaměněny za plast. Tímto chceme naše zákazníky ujistit, že LG G5 je skutečně vyrobeno z pokročilé hliníkové slitiny, nikoli z plastu.

Komentář redakce:

LG G5 zatím není českým médiím k dispozici pro kompletní testování, proto nemůžeme potvrdit ani vyvrátit plastový „feeling“, který z telefonu mohly nabýt některé zahraniční redakce. Nemáme však důvod nevěřit výrobci. LG rozhodně není v pozici, kdy by si mohlo dovolit zákazníky balamutit. Jeho smartphonový byznys je aktuálně lehce prodělečný a LG G5 má tento trend zvrátit. Pokud by LG G5 nebylo z kovu, těžko by si výrobce odůvodnil výrazně vyšší cenovku než u předchozích generací smartphonů řady G.

Diskuze (19) Další článek: I starý kabel se může naučit nové kousky

Témata článku: LG, , , , LG G5, LG G5 SE, Zahraniční novinář, PLA, Kovový povrch, Smartphonový byznys, Nen, Med, Plášť, Prémiový vzhled, Média, Přiznání, Feeling, Plast, Zahraniční redakce