LTE na Sněžce? Proč ne. T-Mobile spouští nejvýše položený vysílač v ČR

Operátoři pokračují v pokrývání českého území LTE sítí. Po centrech měst, hustě zalidněných oblastech, dálničních tazích i venkově přicházejí na řadu i kurióznější místa, kde byste možná neočekávali vůbec žádný mobilní signál, natož rychlý 4G internet. T-Mobile během včerejška spustil nový LTE na nejvyšší hoře ČR Sněžce (1 603 m n. m.).

Klepněte pro větší obrázek

Anténa je umístěna přímo na budově Poštovny. Instalace stanice trvala čtyři dny, přičemž povětrnostní podmínky daly technikům skutečně zabrat – hory během těch 4 dnů opět ukázaly, jak je v nich počasí nestálé. Sněžka patří mezi nejnavštěvovanější vrchol nejen v Krkonoších, ale i v okolních evropských středohořích. V hlavní sezoně sem denně zavítá až deset tisíc návštěvníků.

Loni spustil T-Mobile LTE na 2 112 vysílačích, letos pracuje na dokrytí většiny republiky. Operátor se mimo jiné soustředí i na kvalitní pokrytí silnic a železnic či hromadných akcí. Aktuálně pokrývá LTE 87 % populace, superrychlý internet (3G a LTE) 97 %. Služby LTE využívá 736 tisíc zákazníků T-Mobile.

Diskuze (8) Další článek: Konečně správný přístup k VR. Galaxy S8 má mít 4K displej a dva foťáky

Témata článku: , , , Mobil, Sněžka, Kvalitní pokrytí, MOBI, Pro +, T - Mobil, České území, Pokrývání, T Mobil, Vysílač, Pol