Máte strach z bakterií? Nový mobil od Kyocery můžete čistit mýdlem a vodou

Dnešní chytré telefony se předhánějí v kvalitě fotoaparátů, rozlišení displejů, výdrži baterie a spoustě dalších podobných schopnostech. Japonský výrobce elektroniky Kyocera ale představil mobil s funkcí, která je jako jedna z mála skutečně užitečná – zařízení můžete umývat vodou a mýdlem. Na rozdíl od běžné vodotěsnosti, kterou už řada telefonů také nabízí, je tento mobil připraven i na cílené umývání mýdlem a na vodotěsnost se vztahuje i záruka.

Jelikož jsou telefony až 18x špinavější než záchodové prkénko, občasná sprcha spojená s mýdlem je něco, co by potřebovalo každé zařízení.

Kyocera Rafre a je již druhým smartphonem stejné firmy, který možnost mytí slibuje. Tentokrát ale s odolností proti pěnivému tekutému mýdlu, tvrdí tiskové materiály. Dotyková obrazovka funguje i když je navlhčená, takže si zařízení můžete pravidelně brát sebou do sprchy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Omyvatelný mobil a jeho specifikace. 
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Jedním z konstruktérských triků, který umožnil vodotěsnost, je absence sluchátka. Je schované pod povrchem. 

Rafre je jinak prodáván s Android 7 Nougat, 13 megapixelovou kamerou a 3000mAh baterií. Také obsahuje vlastní speciální aplikaci na vaření, kterou lze ovládat prostorovými gesty, protože při vaření byste si mobil dotyky jen zašpinili a Rafre je hlavně o čistotě.

Jediným problémem zůstává, že telefon míří pouze na japonský trh. Všichni germofobové mimo zemi vycházejícího slunce si tak musí o dokonale čistém mobilu nechat jen zdát.

Diskuze (2) Další článek: Zavolat v metru by mělo jít do tří let. Dopravní podnik se dohodl s operátory

Témata článku: , , , , , Nov, Sprcha, Jediný problém, MOBI, Nový fenomén, Řada telefonů, Rozlišení displejů, Prkénko, Konstruktér, Japonský výrobce, Vycházející slunce, Dotyková obrazovka, Vaření, Nový mobil, Strach, Str, Druhý smartphone, Mobil