Meizu MX5: nový top model, opět bez evropského LTE

Vedle Huawei dnes svůj nový smartphone představila také další čínská společnost. Meizu se netají svou strategií soustředit se zejména na domovský trh a vypadá to, že se to příliš nezmění ani s uvedením nového Meizu MX5. Smartphone je opět po všech stránkách skvěle vybaven a precizně proveden. Pozornost případného evropského zájemce ale opadává v okamžiku, kdy zjistí, že novinka opět nepodporuje LTE na nižších frekvenčních pásmech.

Klepněte pro větší obrázek

Smartphone s 5,5palcovým Super AMOLED displejem opět trochu připomíná iPhony šestkové řady. Jeho tělo je vyrobeno z kovu a v rozích zaobleno. Patrné jsou i předěly u horního a spodního okraje. Zařízení váží 149 gramů a v pase měří pouze 7,6 mm. Na výběr jsou celkem čtyři barevné varianty (bílo-zlatá, bílo-stříbrná, černo-šedá a černo-stříbrná) a trojice paměťových variant 16, 32 a 64 GB. Meizu používá jako základ Android 5.0 Lollipop a nad ním vystavěné vlastní prostředí Flyme OS 5.0.

Klepněte pro větší obrázek

Srdcem smartphonu je 64bitový osmijádrový procesor MediaTek Helio X10 Turbo sestávající z osmi jader Cortex-A53. Stejně jako u modelu Meizu MX4 Pro bylo použito oválné tlačítko mTouch 2.0 s integrovaným snímačem otisků prstů. Zařízení obsahuje 3 GB RAM, 20,7Mpx fotoaparát Sony s laserovým autofokusem a 8Mpx přední kameru. Baterie disponuje kapacitou 3 150 mAh. Meizu MX5 se bude prodávat na čínském trhu po přepočtu za cca 7 tisíc korun bez daně. Vyšší verze jsou dražší vždy o cca 800 Kč za dalších 16 GB.

Diskuze (13) Další článek: Huawei konkuruje samo sobě. Honor 7 zastíní P8

Témata článku: Meizu, , , , Meizu MX4, Meizu MX4 32GB, Meizu MX4 Pro, Meizu MX5, Integrovaný snímač, Mei, Domovský trh, Model, Mode, Laserový autofokus, Top model, Nov, TOP,